Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Όχι των Οικολόγων- Πράσινων στην εξόρυξη πετρελαίου στο Ιόνιο.

Βρήκαν αφορμή με τους σεισμούς οι Οικολόγοι για να μας επισημάνουν γιατί ΔΕΝ πρέπει η Ελλάδα να "αξιοποιήσει" (τα εισαγωγικά δικά τους) το πετρέλαιο στο Ιόνιο.

Κινδυνεύει, λένε, το θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα, το φυσικό περιβάλλον, η αλιεία, η τουριστική οικονομία, η υγεία, η ποιότητα ζωής , η ευημερία των κατοίκων και ο Ολυμπιακός να χάσει το πρωτάθλημα...

Διαβάστε από την ανακοίνωση:

Με αφορμή τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλλονιά, το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο θεωρεί τη σεισμικότητα της περιοχής ως αποτρεπτικό παράγοντα για την προσπάθεια «αξιοποίησης» των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Η ανάγκη, ταυτόχρονα και η υποχρέωση, διαφύλαξης του ευαίσθητου θαλάσσιου ή παράκτιου οικοσυστήματος, του ιδιαίτερου αισθητικού κάλους και του φυσικού περιβάλλοντος που εξασφαλίζουν την αλιεία, την τουριστική οικονομία, την υγεία, την ποιότητα ζωής και την ευημερία των κατοίκων στα Επτάνησα, είναι αυστηρά αποτρεπτικός παράγοντας για την όποια κοντόφθαλμη κερδοσκοπική προσπάθεια «αξιοποίησης» υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) στο Ιόνιο.






 

2 σχόλια: