Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δείτε ποιος "λυπάται" για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία.



Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία.

Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. εκφράζει τη λύπη της, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία, σχετικά με την πρωτοβουλία «ενάντια στη μαζική μετανάστευση».

Η εισαγωγή ποσοστώσεων στη μετανάστευση των πολιτών της Ε.Ε. αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελβετικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή περιγράφεται, στη σχετική διμερή συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ και η οποία αποτελεί κύριο παράγοντα, για την αρμονική ανάπτυξη των σχέσεών μας.

Η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, συνιστά ουσιώδη Αρχή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου και θεμελιώδες δικαίωμα όλων των πολιτών της, Ελβετών και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί και να προωθηθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει τις συνέπειες του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και είναι έτοιμη να εργαστεί από κοινού με την κυβέρνηση της Ελβετικής Ομοσπονδίας, με σκοπό να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των ζητημάτων που εγείρονται, από εδώ και στο εξής.

Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία αυτή, σε συνεργασία με τους θεσμούς και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου