Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η "ρατσιστική βία" στους τρανσέξουαλ έγινε από ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ.


Στα ΜΜΕ η είδηση βγήκε γενικά και αόριστα ως "ρατσιστική επίθεση" (ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι συνειρμοί...).




Τελικά , μέσα από μια ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποκαλύφθηκαν  οι ένοχοι:
οι "γνωστοί- άγνωστοι" της πλατείας Εξαρχείων...
 
(κρίμα που τα συντρόφια τσακώνονται μεταξύ τους για το "τσιφλίκι" της περιοχής των Εξαρχείων, αλληλοαποκαλύπτονται  και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στον φάκελλο του Δένδια ...)


Καταγγελία για σεξιστική/ρατσιστική συμπεριφορά προς μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Γνωρίζουμε ότι η ομάδα φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δεν έχει συσταθεί επίσημα ακόμη, παρόλαυτά θέλουμε να καταγγείλουμε το απαράδεκτο γεγονός της 17/01/14,καθώς και να καλέσουμε σε κινητοποίηση για την προάσπιση του δικαιώματος της έκφρασης στον δημόσιο χώρο από όλες και όλους μας, όπως και της ισότητας μεταξύ των διαφορετικών εκφράσεων της σεξουαλικότητας και του φύλου.

Το γεγονός: Αργά το βράδυ της Παρασκευής 17 Γενάρη, ένα μέλος της και μια συντρόφισσα- γύρω από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. -που δραστηριοποιούνται στο νέο εγχείρημα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-, ανάμεσα σε άλλες συντρόφισσες και συντρόφους της ευρύτερης πολύχρωμης κοινότητας, υπέστησαν σεξουαλική και ρατσιστική συμπεριφορά στην πλατεία Εξαρχείων με χυδαίους χαρακτηρισμούς (όπως “κάτω τα τραβέλια και οι πούστηδες”), από “γνωστούς-αγνώστους” της πλατείας.

Πρόκειται για τους ίδιους που είχαν επιτεθεί στην τρανς συντρόφισσα στο εσπερινό λύκειο και την είχαν περιλούσει με βενζίνη και φωτιά πριν μερικούς μήνες, όπως η ίδια μας διηγήθηκε.
*(σημ. kolot. δείτε παρακάτω τι είχαν γράψει τότε για αυτό το γεγονός ...)

Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο αυτή η συγκεκριμένη ομάδα που από πολλούς και πολλές φαίνεται πως θεωρεί “τσιφλίκι” της την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων τους τελευταίους μήνες, αλλά και η ανοχή που επέδειξε σε αυτές τις συμπεριφορές κόσμος της πλατείας, δημιουργώντας εχθρική ατμόσφαιρα από εκείνο το βράδυ και έπειτα στον ΛΟΑΤ χώρο.

Επίσης καταγγέλλουμε και την γρονθοκόπηση της ίδιας τρανς συντρόφισσας το επόμενο απόγευμα μέσα σε βαγόνι του μετρό, μόνο και μόνο επειδή ήταν η εαυτή της.

Ο στιγματισμός της ΛΟΑΤ κοινότητας και η απαγόρευση της έκφρασής της είναι επικίνδυνος, πολύ περισσότερο στον -ιδεολογικά κοντινό μας- χώρο των Εξαρχείων. Θα πρέπει όχι απλά να καταγγελθεί από όλες και όλους μας, αλλά και να καταπολεμηθεί, έτσι ώστε να μην φτάσουμε σε σημεία εξοστρακισμού της πολιτικής μας τοποθέτησης –και εμάς των ίδιων- από τον συγκεκριμένο δημόσιο χώρο στο μέλλον.




*


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου