Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αλλοδαποί παρίσταναν τους κωφάλαλους και έβγαζαν ελληνικές ταυτότητες.


Με πλαστά πιστοποιητικά γέννησης και βεβαιώσεις νοσοκομείου αλλοδαποί παρίσταναν τους κωφάλαλους και πολιτογραφούνταν ως Έλληνες.
Εννοείται ότι ο εγκέφαλος της κομπίνας τα ίδια έκανε πριν λίγους μήνες και τα ίδια θα κάνει σε λίγο που θα αφεθεί ελεύθερος...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 21-1-2014, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου, δύο (2) άτομα, ένας 45χρονος ημεδαπός και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 37 ετών, ενώ αναζητείται ένας 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών, ψευδή κατάθεση και υφαρπαγή ψευδούς δηλώσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες εμφανίστηκαν την 21-1-2014 στο Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, προκειμένου να εκδοθεί Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας στον αλλοδαπό ο οποίος παρίστανε τον κωφάλαλο. Για τον σκοπό αυτό επέδειξε βεβαίωση Νοσοκομείου και πιστοποιητικό γέννησης Δήμου. Ο ημεδαπός παρίστατο ως μάρτυρας. Μετά από έλεγχο των δικαιολογητικών διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν πλαστά και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου, ο 54χρονος αναζητούμενος ημεδαπός κατάρτιζε πλαστά δικαιολογητικά ή αγόραζε γνήσια από ΡΟΜΑ, με τα οποία εφοδίαζε αλλοδαπούς, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Οι αλλοδαποί για να μην γίνουν αντιληπτοί, καθόσον δεν ομιλούσαν την ελληνική γλώσσα, εφοδιάζονταν από τον 54χρονο με πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις από τις οποίες προέκυπτε ότι ήσαν κωφάλαλοι.
Μέχρις στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι με αυτή τη μέθοδο έχουν εκδοθεί τέσσερα Δελτία Ταυτότητας ενώ έχουν αποπειραθεί να υφαρπάξουν άλλα δύο.
 
Σε βάρος του 54χρονου έχει σχηματισθεί δικογραφία για παρόμοια αδικήματα, την 26-6-2013 από το Τ.Α. Γαλατσίου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου