Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Λάθος του ΠΟΥ τα περί εθελούσιας αυτομόλυνσης Ελλήνων με HIV στην Ελλάδα

Σε διορθωτική ανακοίνωση προέβη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σχετικά με την παρουσία εθελούσιας αυτομόλυνσης στο 50% των νέων περιστατικών HIV στην Ελλάδα το 2011, έπειτα από παρέμβαση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, όπως ανακοίνωσε ο φορέας.Η αναφορά του ΠΟΥ,  σε έκθεση με τίτλο: «Αξιολόγηση των κοινωνικών προσδιοριστών και το χάσμα της υγείας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ,   
ότι «περίπου οι μισοί» εκ των νέων φορέων του ιού HIV στην Ελλάδα μολύνουν σκόπιμα τον εαυτό τους, για να λαμβάνουν τα αντίστοιχα επιδόματα και παροχές,  διαψεύστηκε την Τρίτη από τον οργανισμό.
Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΠΟΥ, έπειτα από παρέμβαση του ελληνικού φορέα, αναγνώρισε την μη εγκυρότητα αυτών των δεδομένων και προέβη σε διορθωτικό κείμενο.

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι η  η εσφαλμένη δημοσίευση προέκυψε από λάθος στην σύνταξη της έκθεσης, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι η αρχική πηγή από την οποία αντλήθηκε η εν λόγω πληροφορία αναφέρεται σε σποραδικά, μη τεκμηριωμένα περιστατικά.
Επίσης ο ΠΟΥ στο διορθωμένο κείμενό του χαιρετίζει τις διενεργούμενες δράσεις, στην Ελλάδα, για περιορισμό της επιδημίας λοιμώξεων σε χρήστες ενδοφλεβίων ουσιών.
Τέλος το  ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει πως αυτές οι δράσεις ήδη έχουν οδηγήσει σε ενδείξεις σαφούς μείωσης των κρουσμάτων.

 http://www.naftemporiki.gr/story/734895

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου