Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Οι Τούρκοι πέταξαν στη θάλασσα τα λείψανα των ελληνοκυπρίων αγνοούμενων!

Tα λείψανα ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή τα οποία βρίσκονταν σε ομαδικούς τάφους στα κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ρίχτηκαν το 1996 στην θάλασσα, αποκαλύπτει την Πέμπτη ο Σενέρ Λεβέντ, εκδότης της τουρκοκυπριακής εφημερίδα Αφρίκα.

Οπως γράφει, επρόκειτο για μια επιχείρηση καταστροφής ομαδικών τάφων ελληνοκυπρίων αγνοουμένων που έγινε από ειδική ομάδα που ήρθε από την Τουρκία στην Κύπρο. Ο Λεβέντ αναφέρει ότι για την επιχείρηση έμαθε πρόσφατα από αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο για λόγους ευνόητους, όπως αναφέρει στο τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κατονομάζει.

Μάλιστα, συνδέει την επιχείρηση με τη δολοφονία το 1996 του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, ο οποίος- σύμφωνα με την μαρτυρία που εξασφάλισε ο Σενέρ Λεβέντ- γνώριζε για την απόφαση που λήφθηκε στην Τουρκία και για την επιχείρηση. Ο Ανταλί πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε έξω από το σπίτι του.

Στο άρθρο του, ο εκδότης της Αφρίκα αναφέρεται ειδικά στην ιστορία της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, έξω από την Αμμόχωστο. Όλοι νομίζουν, γράφει, ότι στην αυλή του μοναστηριού υπάρχει θαμμένος ένας θησαυρός και ότι γι' αυτό ανασκάφηκε ο χώρος. Σύμφωνα με την μαρτυρία, που εξασφάλισε ο Λεβέντ, υπήρχε και εκεί ένας ομαδικός τάφος και έγινε εκταφή από ειδική ομάδα, που ήρθε από την Τουρκία. «Ουσιαστικά, εκείνοι που θάφτηκαν εκεί, δεν είχαν δολοφονηθεί εκεί. Τους σκότωσαν αλλού, όμως τους μετέφεραν και τους έθαψαν εκεί» είπε, σύμφωνα με τον Λεβέντ, ο αυτόπτης μάρτυρας.

http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου