Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

"Έχασε την μπάλα" ο Αρβανιτόπουλος...

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε σήμερα:







Η κατάσταση είναι ομαλή





(ΣΧ: Tόσο "ομαλή" που οι διευθυντές  δεν προλαβαίνουν να διαβάζουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου την μία "διευκρινιστική" οδηγία που πολλές φορές καταργεί την αμέσως προηγούμενη "διευκρινιστική" εγκύκλιο του υπουργού....)



Για τα ολοήμερα, καθένα έχει τώρα από ένα δάσκαλο

(ΣΧ: εκεί όπου σύμφωνα με τις εγγραφές έπρεπε να υπάρχουν δύο ή τρεις δάσκαλοι...)


 και περιμένουμε να δούμε πόσοι μαθητές θα δηλώσουν συμμετοχή


(ΣΧ: οι έγγραφες στα ολοήμερα έχουν γίνει από τα μέσα Ιουνίου. Ο υπουργός λέγοντας "πόσοι μαθητές θα δηλώσουν συμμετοχή" εννοεί πόσοι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους στα ολοήμερα όταν ξέρουν ότι για 40,50,60 ή και 70 μαθητές θα υπάρχει ένας δάσκαλος)


 για να ξέρουμε πού θα στείλουμε τους δασκάλους. […] Είναι ζήτημα τριών-τεσσάρων ημερών το μέγιστο. (Δεσμεύομαι) απολύτως (ότι θα λειτουργήσουν αυτά τα σχολεία κανονικά).

 (ΣΧ :Υπάρχει οδηγία στα ολοήμερα, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών, να παραμένουν μόνον οι μαθητές των μικρών τάξεων.
 
Η αλήθεια είναι ότι φέτος τα ολοήμερα , πιθανόν, να υπολειτουργήσουν με στόχο την κατάργησή τους την επόμενη σχολική χρονιά.)

Διαβάστε και σχετική καταγγελία:

Δεν τοποθετούν δασκάλους στα ολοήμερα (β'αθήνας) και δημιουργούν πλεονάζοντες

Με έγγραφο της προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων (10 – 9 – 2013)  η Περιφερειακή Δ/νση Αττικής επιβάλει την υλοποίηση της Υπουργικής απόφασης που προβλέπει να τοποθετείται μόνο ένας δάσκαλος στα κλασσικά ολοήμερα (ακόμα και αν έχουν πολλούς μαθητές) και κανένας στα ολοήμερα ΕΑΕΠ.

Αυτή η ενέργεια ανατρέπει τον μέχρι τώρα προγραμματισμό του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, που έχει τη δυνατότητα να καλύψει με δασκάλους όλα τα ολοήμερα και δημιουργεί τεχνικό πλεόνασμα δασκάλων στη Β΄ Αθήνας (μπορεί να ξεπεράσουν και τους 70 οι συνάδελφοί μας ΠΕ70) και πιθανά θα μετακινηθούν εκτός Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του Περιφερειακού Δ/ντη είναι παράνομη γιατί σύμφωνα μα τα προεδρικά διατάγματα η υπεραριθμία κρίνεται από τα ΠΥΣΠΕ και με συγκεκριμένη διαδικασία. Προσοχή! Όσοι Διευθυντές σχολικών μονάδων δηλώσουν με αυτό τον τρόπο υπεράριθμους παρανομούν!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου