Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Αναμενόμενη η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ : "Κακόγουστη και ασεβής επίδειξη πατριωτισμού η πράξη των δοκίμων να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο"

Αυτοί που αποχώρησαν από την βουλή την ώρα της ορκομωσίας μιλάνε για ...ασέβεια,
οι δηλωμένοι ΑΘΕΟΙ κάνουν μάθημα για "το μήνυμα του Θείου πάθους και της Ανάστασης"...

Αν το άγημα έκανε ό,τιδήποτε άλλο να είστε σίγουροι ότι θα επικροτούσαν...
                                         αλλά...
  Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έκανε δήλωση σχετικά με το θέμα που προέκυψε το βράδυ της Ανάστασης από την  πρωτοβουλία του αγήματος να ψάλλει  τον εθνικό ύμνο .

«Ελπίζουμε οι αρμόδιοι της Εθνικής Άμυνας να μην επικαλεστούν το Προεδρικό Διάταγμα 210/1993 «Διατάξεις Πολεμικού Ναυτικού», το οποίο προέβλεπε για τελετές – εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ανάστασης, την απόδοση τιμών στη σημαία με παιάνισμα από το εντεταλμένο άγημα του εμβατηρίου της σημαίας και εν συνεχεία του Εθνικού Ύμνου.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το διάταγμα αυτό ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

 Γιατί και για όσους πιστεύουν και για όσους αμφιβάλλουν το μήνυμα του «Θείου Πάθους» και της Ανάστασης δεν μπορεί παρά να είναι – και είναι – οικουμενικό και πανανθρώπινο. Έτσι, άλλωστε, το υπηρετεί και η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία.

Αυτά που έγιναν προχθές στον Άγιο Διονύσιο δεν είναι παρά μια κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας. Ούτε βέβαια ήταν τυχαίο ότι ο παριστάμενος Αρχιεπίσκοπος, οι ιερείς, οι ψάλτες και οι συμμετέχοντες στην Αναστάσιμη Ακολουθία, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, έμειναν εμβρόντητοι.

Είναι άραγε ηθελημένη η σύγχυση και ποιό είναι το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος που επιδιώκει να εκπέμψει και μάλιστα μέσω twitter η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Θα είχαν ενδιαφέρον κάποιες απαντήσεις για όλα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου