Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μπύρα Nissos, με φαντασία και μεράκι γεννιέται η κυκλαδίτικη μπύρα στη Βαγιά Τήνου

Μπύρα Nissos, με φαντασία και μεράκι γεννιέται η κυκλαδίτικη μπύρα στη Βαγιά Τήνου
Αγάπη για το νησί της Τήνου, πίστη ότι η νησιωτικότητα μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό διαβατήριο για την εξωστρέφεια, αλλά και προσήλωση στην ανάγκη για καινοτόμα και αναταγωνιστικά προϊόντα, ως απάντηση στην κρίση είναι, από τη μια, τα θεμέλια για το ντεμπούτο της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στη Βαγιά στην Τήνο.
Από την άλλη… βύνη, λυκίσκος, μαγιά, αλλά και νερό της υψηλότερης δυνατής ποιότητας είναι τα συστατικά που δίνουν στη μπύρα Nissos σώμα, πλούσια γεύση και άρωμα. Αυτά σημειώνει  ο εμπνευστής της προσπάθειαςκαι ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποίας στην Τήνο, Αλέξανδρος Κουρής.
Είναι δυνατόν να υπάρχουν μπύρες στις Κυκλάδες, απ΄ όλον τον κόσμο και να μην μπορούμε να φτιάξουμε εμείς τη δική μας μπύρα;
 
Η απάντηση έρχεται από τον κ. Κουρή: «Η τοπικότητα, η ιδιαιτερότητα δηλαδή των Κυκλάδων που αιτιολογεί και την ύπαρξη τους ως διακριτής τοπικής οντότητας, πρέπει να εκφράζεται. Για μας το όραμα να φτιάξουμε μια κορυφαία μπύρα είναι πιο ισχυρό από την κρίση και η επιχειρηματικότητα η μόνη υγιής διέξοδος από αυτήν» τονίζει και αναφέρεται στην ομαδική δουλειά που υπάρχει με τη σύντροφο του και συνεταίρο στη δραστηριότητα Μάγια Τσόκλη.
Υπογραμμίζει συνολικά τη συμβολή της ιδρυτικής ομάδας της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο με την Ελίνα και Κωστή ∆άλλα, την πολύτιμη παρουσία εξειδικευμένων συνεργατών, των Σταύρου Λαδά και Λήδας Νταφούλη που έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία της ζυθοποιίας.

Στον αντίποδα της βιομηχανικής μαζικής ζυθοποιίας η μπύρα ΝΗΣΟΣ παράγεται σε μικρές ποσότητες με τέχνη, αγάπη, πάθος, ενθουσιασμό και σεβασμό για τον καταναλωτή. «Θέλουμε αν κάνουμε την καλύτερη δυνατή μπύρα. Πρώτα απ όλα να αρέσει στον Κυκλαδίτη και στον επισκέπτη των Κυκλάδων.
Πρόκειται για μια μπύρα που παράγεται σε μικροζυθοποιια. Έχει διαφορετική φιλοσοφία από τη μαζική βιομηχανική παραγωγή» σημειώνει ο κ. Κουρής και καταλήγει: «Με καλές πρώτες ύλες και προσήλωση στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής προχωράμε σε μικρό όγκο παραγωγής. Φτιάχνουμε μπύρα απαστερίωτη, χωρίς συντηρητικά και βελτιωτικά γεύσης. Η ΝΗΣΟΣ είναι ένα προϊόν με χαρακτήρα, σε πλήρη αρμονία με τον Κυκλαδίτικο καλοκαιρινό τρόπο ζωής, κι έτσι προσθέτουμε, με αυτό τον τρόπο, ένα ακόμα θετικό στοιχείο στην πλούσια προσφορά των Κυκλάδων.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου