Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Υπαναχωρεί η ΕΡΤ στο θέμα Αρβανίτη - Κατσίμη

Υπαναχωρεί η ΕΡΤ στο θέμα Αρβανίτη - Κατσίμη

Στον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο παραπέμπει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ την υπόθεση του «κοψίματος» της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση», ζητώντας να έχει συζήτηση με τους δύο παρουσιαστές που απομακρύνθηκαν... προσωρινώς, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του προέδρου του ΔΣ της εταιρείας Νίκου Τέλλη.

Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής, αν και δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, εξαιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε στο ραδιομέγαρο αλλά και των απεργιακών κινητοποιήσεων εργαζομένων και δημοσιογράφων, οι οποίοι κήρυξαν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Τέλλης επισημαίνει ότι «δεν στερείται βάσεως η συζήτηση περί παραβιάσεως κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους των παρουσιαστών της εκπομπής», υποστηρίζοντας ότι δεν διασταύρωσαν επαρκώς τις πληροφορίες που αναμετέδωσαν από δημοσιεύματα περί κακοποίησης κρατουμένων διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, προσθέτει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, οι παρουσιαστές της εκπομπής Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη «μόνο προσωρινώς απομακρύνθηκαν» από την εκπομπή.

«Εάν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας, που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση», τονίζει.

Και καταλήγοντας, ο κ. Τέλλης ζητά να υπάρξει τις επόμενες ημέρες επαφή της διοίκησης με τους δύο δημοσιογράφους, ώστε να δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης.
http://www.dealnews.gr/component/k2/item/56016-Υπαναχωρεί-η-ΕΡΤ-στο-θέμα-Αρβανίτη-Κατσίμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου