Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Γκάφα ολκής του κ. Μειμαράκη και ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο από Νταβούτογλου..

 
 
 
Σε ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο, όπως αυτά προβλέπονται στο το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις, προχώρησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Ο πρόεδρος της βουλής έδωσε στον Νταβούτογλου ένα αναμνηστικό δώρο  αντίγραφο...
μικρού κυκλαδίτικου καραβιού «που μπορεί να κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο μας», όπως του είπε.
Άρπαξε την ευκαιρία  ο τούρκος ΥΠΕΞ και του απάντησε: "Σας ευχαριστώ και για το δώρο σας που έχει συμβολικό νόημα. Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο".
 
 
 
(Σημ. kolot: Σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους που άκουσαν τη συνομιλία, ο κ. Νταβούτογλου δεν είπε «να είναι πάντοτε ελεύθερο το Αιγαίο». Κατά την άποψη των Τούρκων ρεπόρτερς, ο κ. Νταβούτογλου απάντησε στον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής: «Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και φιλίας, ανοικτή για κάθε συνεργασία».
Για να λυθεί η παρεξήγηση που
λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μίνι... επεισόδιο, το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τη ΝΕΤ την επίσημη καταγραφή των δηλώσεων των κυρίων Μεϊμαράκη και Νταβούτογλου ώστε να αποσαφηνιστεί το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.)
από το Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου