Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Για επιστροφή στη δραχμή ετοιμάζεται η HSBC!

Προετοιμασίες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη κάνει η βρετανική τράπεζα HSBC, η οποία πραγματοποιεί τεστ στα ΑΤΜ της, για να διαπιστώσει εάν μπορούν να δώσουν δραχμές!

Όπως έγραψαν οι βρετανικοί Times, πρόκειται για το πιο ξεκάθαρο «μήνυμα» ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της επιστροφής στη δραχμή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, η HSBC εξετάζει εάν τα μηχανήματα ανάληψης στην Ελλάδα μπορούν να ανταποκριθούν τεχνικά -δηλαδή να «βγάλουν» δραχμές όσον αφορά στο μέγεθος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά-, σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στη δραχμή.

Εκπρόσωπος της βρετανικής τράπεζας δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα ότι, «όπως όλες οι τράπεζες, έχουμε συνεργαστεί με τις αρχές για την προετοιμασία σε πολλαπλά επίπεδα για την περίπτωση χρεοκοπίας, εξόδου από το ευρώ ή οποιουδήποτε άλλου ενδεχομένου».

Σημειώνεται ότι η Βρετανία, τόσο σε επίπεδο δημοσίων λειτουργών όσο και ιδιωτικών επιχειρήσεων, έχει αναφερθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας κάθε φορά ότι γίνεται προετοιμασία για μια τέτοια περίπτωση.


Πρώτο θέμα

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι και τόσο σημαντικό πλήγμα για τα.. 8-10 ΑΤΜ που έχει σε όλη την Ελλάδα, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι οι μάσκες πλέον έπεσαν και οι προετοιμασίες δεν κρύβονται όπως παιότερα, ιδίως μετά το "τεστ" του Bloomberg.

    Τράπεζα φυντάνι η HSBC. Είχα καρτούλα με 4.000€ πιστ. όριο και λόγω που δεν την χρησιμοποίησα καθόλου τα τελευταία 2-3 χρόνια με "τιμώρησαν" μειώνοντας το όριο στα 400€!! Κανένα πρόβλημα θα μου πείτε, ακύρωσέ την. Αυτό έκανα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μου μείωσαν το όριο αμέσως μετά που χρέωσαν, προκαταβολικά, την ετήσια συνδρομή των 30€! Την οποία χρέωση ασφαλώς δεν δέχτηκαν να ακυρώσουν. Την κάρτα-φάρσα ασφαλώς την έκλεισα και δεν θέλω να τους ξαναδώ ποτέ στην ζωή μου τους απατεώνες.

    (Σας ευχαριστώ για την προσθήκη στην λίστα ιστολογίων σας! Μόλις τώρα το αντιλήφθηκα από τα στατς μου του blogger και σας πρόσθεσα και εγώ, στη λίστα #2
    edit : Σας είχα ήδη και στην παλιότερη λίστα #1, δεν το θυμόμουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή