Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

H γκάφα με την εκπροσώπηση Αβραμόπουλου...

Μερικές φορές η σοβαρότητα βρίσκεται στα στοιχειώδη, στα απλά. Και φαίνεται ότι η χώρα μας υστερεί και στη σοβαρότητα και στην κατανόηση των απλών και βασικών. Το πρωί της Δευτέρας έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να αποφασιστεί η γραμμή που θα ακολουθήσει η ελληνική αντιπροσωπεία στη σύνοδο κορυφής.
Λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού την Ελλάδα επρόκειτο να εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Εξωτερικων Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μάλιστα η κυβέρνηση έσπευσε να διευκρινίσει ότι και κατά το παρελθόν, η απουσία ηγετών αναπληρώθηκε από την παρουσία υπουργού των Εξωτερικών. Λάθος. Μέγα λάθος.
Διότι η νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έσπευσε να μας θυμίσει ότι πρόκειται για σύνοδο κορυφής, συνεπώς η χώρα δύναται να εκπροσωπηθεί είτε δια του αρχηγού του κράτους, είτε δια του πρωθυπουργού.
Στην περίπτωση μας ο πρωθυπουργός αδυνατεί, άρα θα πρέπει να μεταβεί ο αρχηγός του κράτους, δηλαδή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
protagon.gr

2 σχόλια:

  1. Και ο Αβραμόπουλος και ο Παπούλιας είναι εξίσου τραγικές φιγούρες για την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανένας από τους δυο δεν δρα με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην πρώτη πρόταση συμφωνώ.
    Στην δεύτερη,αν εννοείς ηθελημένα,νομίζω ότι υπερβάλλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή