Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εισαγγελική παρέμβαση για τα δάνεια στα κόμματα

Κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου σε περισσότερα από 50 στελέχη τράπεζας απέστειλε ο οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, στο πλαίσιο της έρευνας για τις δανειοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων με εγγύηση μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, την περίοδο 2000 έως και 2011.
Πρόκειται για μέλη των αρμοδίων επιτροπών που εισηγήθηκαν αλλά και ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων, ενώ οι πρώτοι κληθέντες έχουν ζητήσει προθεσμία από τον Εισαγγελέα για να παραδώσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους στις 3 Ιουλίου.

Για εξηγήσεις θα κληθούν από τον οικονομικό εισαγγελέα και στελέχη άλλων πέντε τραπεζών που χορήγησαν δάνεια σε κόμματα την εξεταζόμενη περίοδο.

Αντικείμενο της έρευνας του κ. Πεπόνη είναι να εξακριβωθεί πως οι εν λόγω τράπεζες προχώρησαν στις επίμαχες δανειακές συμβάσεις και αν ελήφθη υπόψη εάν ήταν επισφαλή τα δάνεια, καθώς δεν είχαν διασφάλιση ότι τα κόμματα θα εξακολουθούσαν να λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις καθώς και αν αυτές θα είναι στο ίδιο ύψος. Το αδίκημα που εξετάζεται αν έχει διαπραχθεί είναι αυτό της απιστίας.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63675792

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου