Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σκότωσε τον διαρρήκτη που απείλησε τη μητέρα του!

Από τα πυρά ενός 25χρονου ιδιοκτήτη έπεσε νεκρός στις 4:05 τα ξημερώματα ένας 43χρονος Αλβανός ληστής στην Παιανία, στη διασταύρωση των οδών Σπύρου Παπαγεωργίου και Μιχαλοπούλου, ο οποίος προσπάθησε να εισβάλει μαζί με άλλους δύο άντρες στο σπίτι του.

Εκτός εαυτού ο ίδιος, βλέποντας να απειλείται η ζωή της μητέρας του, πήρε το νόμο στα χέρια του, άρχισε να κυνηγά τους διαρρήκτες στους δρόμους της περιοχής και με μία κυνηγετική καραμπίνα σκότωσε εν ψυχρώ τον έναν από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ληστές προσπάθησαν να μπουν σε άλλο ένα σπίτι λίγη ώρα πιο πριν. Η προσπάθειά τους απέβη άκαρπη και μόλις οι ιδιοκτήτες αντελήφθησαν την παρουσία τους κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο. Επί μία ώρα επικράτησε στην περιοχή κλεφτοπόλεμος ανάμεσα στις Αρχές και τους ληστές, ωστόσο μετά από μιάμιση περίπου ώρα δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν και αποχώρησαν.

Οι διαρρήκτες κρυμμένοι σε έναν απομακρυσμένο λόφο, όταν είδαν την αστυνομία να φεύγει συνέχισαν την προσπάθειά τους για να μπουν και σε ένα άλλο σπίτι, όπου και εκεί δεν κατάφεραν να ειβάλουν. Στην τρίτη τους απόπειρα οι ληστές μπήκαν στο σπίτι του 25χρονου και απείλησαν τη μητέρα του με ένα μαχαίρι στο λαιμό.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη εάν ο διαρρήκτης ήταν κι αυτός οπλισμένος. Ο 25χρονος δράστης έχει συλληφθεί από την αστυνομία και ανακρίνεται αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του δράστη, ο 25χρονος πυροβόλησε κατά λάθος τον 43χρονο διαρρήκτη, καθώς ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Από την αστυνομία ανακρίνεται και ο δεύτερος διαρρήκτης, ο οποίος φέρεται να είναι συγγενής του 43χρονου Αλβανού.

Ο 25χρονος ιδιοκτήτης σύμφωνα με πληροφορίες είχε στην κατοχή του το όπλο νόμιμα.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτοδικίας, καθώς υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα ένας 50χρονος επιχειρηματίας σκότωσε εν ψυχρώ έναν Ρουμάνο διαρρήκτη στην Σπάρτη.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Μετά το τραγικό περιστατικό του άτυχου νεαρού που έχασε τη ζωή του στην Καισαριανή, όταν κατέβηκε μαζί με τον αδερφό του από το διαμέρισμά τους για να σώσουν το αυτοκίνητο που τους έκλεβαν αλλοδαποί, όλα δείχνουν πως οι έντρομοι πολίτες φτάνουν πλέον μέχρι και στην αυτοδικία για να προστατέψουν την οικογένειά τους.Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα τελεστεί η κηδεία του άτυχου νεαρού στην Κρήτη.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=202465

3 σχόλια:

  1. "σκότωσε εν ψυχρώ τον έναν από αυτούς".
    Εντελώς άσχετος ο συντάκτης του Πρώτου Θέματος.
    Μπαίνουν στο σπίτι σου τα μαύρα μεσάνυχτα, απειλούν τη ζωή και την περιουσία σου, ακολουθεί καταδίωξη. Αυτό είναι ο ορισμός τού "εν θερμώ" και όχι του "εν ψυχρώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "εν ψυχρώ" υπήρχε και στον τίτλο. Από το κείμενο ,αφού το μετέφερα αυτούσιο με αναφορά στην πηγή, νομίζω δεν είχα δικαίωμα να το αφαιρέσω.
      Αυτονόητο λοιπόν ότι συμφωνώ μαζί σου.

      Διαγραφή
  2. Όχι! Όχι! Καλώς έπραξες! Βεβαίως και συμφωνούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή