Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Θεραπευτήριο Λέρου: Δεν έχουμε λεφτά να ταΐσουμε τους 350 ασθενείς μας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο αναπληρωτής διοικητής του κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, τονίζοντας ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει πλέον όχι μόνο την έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, αλλά και την έλλειψη φαγητού, με αποτέλεσμα να υποστιτίζονται οι περίπου 350 ψυχικά ασθενείς του.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr, o αναπληρωτής διοικητής του Θεραπευτηρίου Λέρου, Ιωάννης Αντιάρτης, περιγράφει μια δραματική εικόνα όπου οι 350 ασθενείς του υποσιτίζονται εδώ και μέρες λόγω της έλλειψης τροφίμων.
Την τραγική αυτή κατάσταση έχει περιγράψει η διοίκηση του Θεραπευτηρίου σε επείγον έγγραφο που έστειλε την Τετάρτη προς το υπουργείο Υγείας, στην οποία σημείωνε ότι αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες σίτισης των 350 ψυχικά ασθενών του.
«Σας ενημερώνουμε ότι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές ανάγκες σίτισης των ασθενών μας οι οποί υποσιτίζονται αυτή τη στιγμή λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε τρόφιμα. Οι προμηθευτές μας αρνούνται πλέον να μας προμηθεύσουν τρόφιμα λόγω των μεγάλων χρεών μας» αναφέρει η επιστολή.
Που οφείλεται αυτή η κατάσταση; «Τα ασφαλιστικά ταμεία μας οφείλουν υπέρογκα ποσά με αποτέλεσμα το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου να μην μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του» απαντά ο κ. Αντιάρτης και κάνει έκκληση στους αρμόδιους να λύσουν άμεσα το πρόβλημα.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και σε όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ).
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου