Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Απίστευτο βίντεο! «Μηδέν» στη Γεωγραφία η Μέρκελ!

Ένα απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό βίντεο, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και θα μπορούσαμε να πούμε πως προκαλεί ιδιαίτερο γέλιο!

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, φαίνεται πως στο μάθημα της Γεωγραφίας δεν πρόσεχε, με αποτέλεσμα να παίρνει «μηδέν» και να μη μπορεί να εντοπίσει στο χάρτη ούτε το ίδιο το Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας, την οποία «διοικεί»!

Η κυρία Μέρκελ παραβρέθηκε σε ένα ανοιχτό μάθημα γεωγραφίας σε ένα Διεθνές Ευρωπαϊκό σχολείο στο Βερολίνο και, θέλοντας να δώσει το... καλό παράδειγμα στους μαθητές, συμμετείχε στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τις γερμανικές και άλλες πόλεις σε έναν κατάλευκο, χωρίς σημειώσεις, χάρτη.

Τι κι αν στην αρχή την προκάλεσαν να βρει τη γενέτειρα της, το Αμβούργο, εκείνη ζήτησε να δείξει στα παιδιά πού βρίσκεται η πρωτεύουσα της Γερμανίας. Ψάχνοντας, όμως, για το Βερολίνο, βρέθηκε στη Ρωσία!

Όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο παρακάτω, ο διάλογος είναι ο εξής:

- «Το Βερολίνο θα έπρεπε να είναι εδώ;» ρώτησε. «Όχι» απάντησε μόνη της. «Και τι είναι εδώ;»

- «Εκεί είναι η Ρωσία» απάντησε ταπεινά η δασκάλα.

- «Τί, η Ρωσία; Τόσο κοντά;» είπε η Μέρκελ, εμφανώς έκπληκτη.

Για να είμαστε επιεικείς με τη Γερμανίδα καγκελάριο, παρά τη «σκληρή» της στάση απέναντι στην Ελλάδα, σημειώνουμε πως ο χάρτης ήταν λευκός, από αυτούς που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι για να χρωματίζουν και να βάζουν ονομασίες σε πόλεις και κράτη, και έτσι ενδεχομένως δικαιολογείται η σύγχυσή της.

Πηγή:
http://www.rt.com/news/merkel-geography-berlin-russia-205/
                 http://www.protothema.gr/world/article/?aid=200187

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου