Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ποιοι είναι οι 19 που αποτελούν την Διοικούσα Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόεδρός της ο Αλέξης και άλλοι 18 γύρω από το τραπέζι. Ποιοι όμως είναι αυτοί;
1) Φυσικά, ο Αλέξης Τρίπρας συστάσεις δεν χρειάζεται. Ανδρώθηκε μέσα στον ΣΥΝ, ανέλαβε την προεδρία του, κόντεψε να τινάξει το κόμμα στον αέρα και σήμερα κάνει την Ευρώπη να… τρέμει.

2) Συστάσεις φυσικά δεν χρειάζεται ούτε ο Μανώλης Γλέζος. Επίσημα εκφράζει τους Ενεργούς Πολίτες. Επί της ουσίας είναι το μυαλό του, μόνος του και η ιστορία του. Λειτούργησε ως σύμβολο συσπείρωσης και ο ρόλος του ήταν καταλυτικός στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επαναστατικός όμως χαρακτήρας του κάνει πολλούς να κρατούν την ανάσα τους, όταν εκείνος ανοίγει το στόμα του.


3) Νικόλας Μανιός. Και επίσημα και ανεπίσημα ανένταχτος. Τόσο ανένταχτος που είναι ο Νο1 στις επιλογές των αναρχικών. Ανήκει στον εαυτό του και την επιστήμη του (γιατρός), ενώ προέρχεται από τον υπερεπαναστατικό χώρο της Αριστεράς.

4) Από τη ΔΕΑ προέρχεται ο Αντώνης Νταβανέλλος. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, είναι μία από τις τρεις αιτίες (οι άλλες δύο ακούν στο όνομα ΡΟΖΑ και ΚΟΕ) που ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη που στη συνέχεια συγκρότησαν τη Δημοκρατική Αριστερά και πήραν των ομματιών τους από την πλατεία Κουμουνδούρου.

5) Η Αναστασία Χριστοδουλοπούλου ευρέως γνωστή έγινε ως συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη». Ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι άγνωστη μεταξύ αγνώστων και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παραμένει ανένταχτη, προερχόμενη από τον παλιό αριστερίστικο χώρο. Οι «εχθροί» της λένε ότι δεν έχει πρόσβαση στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Στις ρίζες της μπορεί κανείς να ανακαλύψει την ΚΟ Μαχητής.

6) Από τα πολύ καλά μυαλά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γεράσιμος Σπαθής. Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου παραμένει ανένταχτος, ενώ κινείται ανάμεσα στον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ, την πανεπιστημιακή κοινότητα και στον επαναστατικό χώρο.

7) Οι φίλοι του ΚΚΕ γνωρίζουν τον Γιάννη Θεωνά, ο οποίος με τον Δημήτρη Κωστόπουλο εγκατέλειψαν τον Περισσό για να δημιουργήσουν την ΚΕΔΑ. Σήμερα είναι ο άνθρωπος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τους δυσαρεστημένους της... Αλέκας!

8) Ο Πάνος Λάμπρου έγινε γνωστός κυρίως λόγω της κουμπαριάς του στον περιβόητο γάμο των ομοφύλων στην ακριτική Τήλο. Επί της ουσίας έχει σηκώσει μόνος του το βάρος του αγώνα για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και ομοφυλοφίλων. Θεωρείται ως ιδιαιτέρως ενεργητικός μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ηγετικά. Προέρχεται από την ΑΚΟΑ, θεσμικά δεν έχει ρόλο, αλλά πλέον θεωρείται από πολλούς ως ο Νο1 μετά τον θάνατο του Γιάννη Μπανιά πριν από λίγους μήνες.

9) Άγνωστο πρόσωπο ο Γιώργος Σαπουνάς, ο οποίος έχει και τη ρετσινιά ότι διεκδικεί ρόλο κυρίως για τον εαυτό του. Ο τροτσκιστής ζωγράφος (ΑΠΟ) παλεύει αντικαπιταλιστικά.

Υπερασπιστής της «17Ν»

10) Και όσοι δεν τον ήξεραν, έμαθαν τον Βένιο Αγγελόπουλο, όταν συνελήφθη πριν από τρία χρόνια στο αεροδρόμιο Κένεντι στη Νέα Υόρκη. Τότε δεν του επετράπη η είσοδος στην ΗΠΑ, λόγω του... παρελθόντος του, ενώ ήταν προσκεκλημένος να μιλήσει σε πανεπιστήμιο. Έγινε πρώτο θέμα αλυσοδεμένος. Καθηγητής στο Μετσόβιο και μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της «17 Νοέμβρη».
 
11) Άγνωστος επίσης και ο Κώστας Πουλάκης, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κάποιος ως ο δοτός του ΣΥΝ στον Βόλο. Άνθρωπος του γραφειοκρατικού συστήματος. Εφοριακός. Αποσπασμένος από το 1992. Λέγεται ότι οι σχέσεις του με την τοπική οργάνωση δεν είναι και οι καλύτερες, καθώς –όπως λένε– δεν φαίνεται να έχει επαφή με τον κόσμο
.
12) Άνθρωπος του μηχανισμού και ο Δημήτρης Βίτσας. Προερχόμενος από το ΚΚΕ, διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής, και σήμερα είναι γραμματέας του ΣΥΝ.

13) Ο Κώστας Αθανασίου προέρχεται από τη ΡΟΖΑ, σήμερα είναι συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, οδοντίατρος και μεταφραστής από τα ισπανικά. Άνθρωπος του Δικτύου. Πλέον θεωρείται πολύ πιο κοντά στον ΣΥΝ. Έδωσε τα πάντα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΝ όμως σχεδόν τον εγκατέλειψε στον δρόμο για τις εκλογές...

14) Μέλος της διοικούσας επιτροπής και ο Αλέξανδρος Καλίδης, προερχόμενος από την ΓΣΕΕ. Υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, και εκπρόσωπος του εργατικού κινήματος.

15) Η Σοφία Σακοράφα εκπροσωπεί τον εαυτό της. Πρώτη σε ψήφους βέβαια, καθώς ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε κανένα από τα μέτρα. Την ήθελαν υποψήφια στο Επικρατείας για να σηματοδοτήσει το καθαρό ΠΑΣΟΚ.

Άγνωστοι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ οι Γεώργιος Νικολακάκης, Νικόλαος Μπουζάνης, Ευσταθία Κωτσάκη και Σπυρίδωνας Κότσιας. Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε το πολύ απλό, αν και παρανοϊκό. Όλοι αυτοί μπορούν να αλλάξουν από λεπτό σε λεπτό. Πολύ απλά γιατί όταν μπήκαν στη λίστα ήταν η ανάγκη της στιγμής για να συμπληρωθούν τα έντυπα και να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση ίδρυσης κόμματος, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει το όφελος των 50 εδρών που προκύπτει για το πρώτο σε εκλογική δύναμη κόμμα, με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Προχειρότητα; Μάλλον όχι...


http://www.iapopsi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=8463:tis-sinistosas-to-anagnosma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου