Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη : Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Αγίας Σοφίας, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, εκπρόσωποι κομμάτων, ποντιακών σωματείων και οργανώσεων, κ.α.

«Είναι μια ημέρα μνήμης χιλιάδων νεκρών και των προσφύγων, μια ημέρα θρήνου, αλλά και μια ημέρα διεκδίκησης» ανέφερε ο προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ομογενής βουλευτής του New Hampshire των ΗΠΑ, Τομ Κατσαντώνης.

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των 353.000 νεκρών μας, θυμάτων της γενοκτονικής μανίας των Νεοτούρκων και ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας» τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης.

Ο κ. Παρχαρίδης σχολίασε, μεταξύ άλλων, ως «ανεξήγητη» την «απροθυμία» του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη «να παράσχει συνδρομή στην διοργάνωση της εκδήλωσης» και ευχαρίστησε άλλους δημάρχους που το έπραξαν.

Από τους διοργανωτές σχολιάστηκε αρνητικά και η πρόθεση επιβολής προστίμου από τις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης για τη χρήση της πλατείας.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν χαιρετιστήρια μηνύματα και των πολιτικών αρχηγών Α. Σαμαρά, Α. Τσίπρα, Ε. Βενιζέλου, Π. Καμένου και Α. Παπαρήγα.

Οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή και εναπόθεσαν λουλούδια στο Μνημείο της Γενοκτονίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη το τουρκικό προξενείο.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου