Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

365.000 στην ΑΔΕΔΥ για επιχορήγηση του ...Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν είναι βεβαίως τα μοναδικά χρήματα τα οποία διοχετεύονται προς την ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ, μέσω του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου, έχει αποκτήσει πρόσβαση στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» και στο προγράμμα «Διοικητική Μεταρύθμιση 2007-2013».
Η ΑΔΕΔΥ, όπως και οι υπόλοιποι «κοινωνικοί εταίροι» (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΓΣΕΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις) δικαιούνται να διαχειρίζονται πλέον το 2% επί των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το πρόγραμμα διοικητικής μεταρρύθμισης.
Το ύψος του προγράμματος αποτιμάται σε πάνω από 650 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι στους κοινωνικούς εταίρους διοχετεύονται περίπου 13 εκατ. ευρώ.
Η ιστορία της χρηματοδότησης της ΑΔΕΔΥ (μέσω του Κοινωνικού Πολύκεντρου) από το κράτος ξεκίνησε το 2004, όταν ο (τότε) πρόεδρος της οργάνωσης κ. Σπ. Παπασπύρος υπέγραψε μία προγραμματική σύμβαση με τον τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο και τον (τότε) Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Γ. Βούτσινο, η οποία επικυρώθηκε με διακομματική μάλιστα συναίνεση, από την Βουλή και ενσωματώθηκε στο ν. 3345/2005.
Αντικείμενο της σύμβασης ήταν η από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για «την ανίχνευση των αναγκών της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων και η διαρκής επιμόρφωση των υπαλλήλων του Δημοσίου». Η ισχύς της ορίσθηκε ως το 2014 «με δυνατότητα παράτασης μετά τη λήξη της μετά από προηγούμενη έγγραφη συμφωνία των μερών».
(πληροφορίες από το Βήμα 6/6/2011)




και οι εταίροι του Δ.Ι.Δ.Δ...


1 σχόλιο:

  1. E!!!! έχουμε εμείς δημόσια διοίκηση ΤΕΦΑΡΙΚΙ να μη αποκτήσουν και οι βαλκάνιοι γείτονες.

    Έτσι είμαστε εμείς οι σοσιαλιστές ρε ΜΠΕΡΕΚΕΤΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή