Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Συλλήψεις αντιφρονούντων στην Κούβα

Περίπου 30 Κουβανοί αντιφρονούντες, μεταξύ των οποίων και ο τιμημένος με το Βραβείο Ζαχάροφ 2010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γκιγιέρμο Φαρίνιας, συνελήφθησαν στην επαρχία Βίλα Κλάρα της κεντρικής Κούβας προκειμένου να τους εμποδίσουν οι αρχές να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση.

"Ο Φαρίνιας, ο 'Ανχελ Μόγια (πρώην πολιτικός κρατούμενος) και τουλάχιστον άλλοι 28 αντιφρονούντες συνελήφθησαν την Πέμπτη και παραμένουν κρατούμενοι", δήλωσε ο Ελισάρντο Σάντσες, ο πρόεδρος της Κουβανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικής Συμφιλίωσης, μιας παράνομης οργάνωσης στην οποία δείχνουν ανοχή οι αρχές.

Σύμφωνα με τον Σάντσες και με άλλους αντιφρονούντες, οι συλληφθέντες σκόπευαν να συναντηθούν για να οργανώσουν μια αντικυβερνητική διαδήλωση.

Οι κουβανικές αρχές είχαν κατηγορήσει πρόσφατα τις "Κυρίες στα Λευκά" -- τις συζύγους και συγγενείς πρώην πολιτικών κρατουμένων -- και άλλες αντιπολιτευόμενες οργανώσεις ότι "προκαλούν ταραχές για να δικαιολογήσουν επιθέσεις" εναντίον της Κούβας και ότι "ενθαρρύνονται και πληρώνονται" από τις ΗΠΑ.
protothema

1 σχόλιο:

  1. Σχετικά με τα αναδρομικά περί αλληλεγγύης,δεν αναφέρω πηγη ,καθώς σήμερα ήμουν αυτόπτης μάρτυρας ...

    Εκκαθαριστικά Οκτωβρίου με μηνιαίες περικοπές των 200-250 ευρώ ...

    Φωτογραφίες δεν έβγαλα :):( ...ακόμη,γιατί θεώρησα ότι είναι κάτι που είναι ήδη γνωστό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή