Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Χάσαμε το 10% του μισθού μας σε 4 μήνες

Μειωμένες μέχρι και 10% από την αρχή του χρόνου είναι οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές πολλών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα σε κλάδους όπως εστίαση, εμπόριο, εργαζόμενοι σε ιδιώτες εργολάβους καθαριότητας και φύλαξης κτηρίων κ.α.

Οι εργασιακές ανατροπές που επέβαλε το μνημόνιο στην αγορά εργασίας οδήγησαν σε σημαντική μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις μείωσαν το κόστος λειτουργίας τους, ώστε να προσαρμοστούν στα μειωμένα επίπεδα πωλήσεων και κερδών, από την άλλη πλευρά όμως η μείωση μισθών και εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα μείωσε την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, επιτείνοντας την ύφεση στην αγορά.

 Στα ξενοδοχεία και τους χώρους εστίασης το πραγματικό συνολικό κόστος εργασίας μειώθηκε κατά 16,3% σε ετήσια βάση το 2010 σε σχέση με το 2009.
από το www.protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Βάστα γερά...Έρχεται και το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ (Φοβερή έμπνευση είχε αυτός που σκέφτηκε αυτή την επικεφαλίδα για το νέο φορομπηχτικό - ποιούς θα σταθεροποιήσει δεν ξέρω) .Το 10% θα φτάσει στο 25%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή