Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«Η ΔΕΗ έδινε χορηγίες στο σύλλογο του Ρακιντζή»



Χoντραίνει το παιχνιδι! Η ΓΕΝΟΠ ΤΡΑΒΑΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και αμφισβητεί το πόρισμα

Ότι ψεύδεται, ότι χρησιμοποιεί τη θέση του για να παίρνει χορηγίες, καθώς και ότι στέλνει αλληλογραφία κατά κόρον για χορηγίες στο σύλλογό του, καταγγέλλει το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

Μετά το πόρισμα «φωτιά» του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που αφορά παράνομες ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, ξέσπασε «πόλεμος» με μπαράζ καταγγελιών από την ΓΕΝΟΠ προς τον κ. Ρακιντζή.

Εάν αληθεύουν τα όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, τότε πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων. Οι συνδικαλιστές δεν δείχνουν να φοβούνται το πόρισμα του επιθεωρητή. Το θέμα πλέον δείχνει να έχει πάρει και προσωπικές διαστάσεις. Αυτό, διότι οι καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ, δεν αφορούν μόνο το πόρισμα εις βάρος της, αλλά εξαπολύουν γενικότερη επίθεση προς το πρόσωπο του κ. Ρακιντζή.Πάντως, μέχρι στιγμής ο κ. Ρακιντζής δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες εις βάρος του.
Οι καταγγελίες

Όπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική οργάνωση, ο κ. Ρακιντζής έστελνε κατά κόρον επιστολές, εκ μέρους του συλλόγου «Φίλων της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας» του οποίου είναι Γραμματέας. Αυτό, όπως λένε, για να παίρνει χορηγίες, χρησιμοποιώντας και την ιδιότητα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Σε αυτή την περίπτωση, εάν όχι νομικό, τότε σίγουρα τίθεται ηθικό παράπτωμα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατηγορεί τον κ. Ρακιντζή ότι εισέπραττε χορηγίες και δωρεές από εταιρείες μέσα από το σύλλογο, επισημαίνοντας πως ζητούσε τα ποσά για λογαριασμό των «Φίλων της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας» με επιστολόχαρτα, στα οποία όμως αναγραφόταν ως διεύθυνση, αυτή της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, η ΓΕΝΟΠ τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι η αρμόδια διεύθυνση της ΔΕΗ αρνήθηκε στον κ. Ρακιντζή τη χορηγία για το σύλλογο, στις 13 Μαρτίου 2008, λίγες μέρες αργότερα, στις 28 Μαρτίου, κατάφερε και την απέσπασε. Το ποσό αφορούσε χορηγία ύψους 10.000 ευρώ.

Η επίθεση όμως δεν σταματά εκεί. Οι συνδικαλιστές αναφέρονται και σε πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου (χαρακτηρίζοντας τον κ. Ρακιντζή «αναξιόπιστο»), τα οποία κατηγορούν τον επιθεωρητή ότι έκρυβε καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του σπιτιού του, από την οποία ομολόγησε ότι εισπράττει 15.000 ευρώ το χρόνο.

περισσότερα : εδώ

1 σχόλιο:

  1. Ο Λέανδρος Ρακιντζής, ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μετέχει σε διεθνείς οργανισμούς
    για την καταπολέμηση της διαφθοράς όπως ΟΗΕ , ομάδα GRECO, κλπ και
    εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή συνέδρια με θέμα τη διαφθορά και την
    καταπολέμησή της. βλ. τρίτη σελίδα του βιογραφικού του http://www.gedd.gr/article_data/Biografika/BiografikoGEDD.pdf
    Με την ιδιότητά του αυτή απολαμβάνει τσάμπα ταξιδάκια στο Στρασβούργο και στην Νέα Υόρκη, όπως ακριβώς ο Φωτόπουλος με τη παρεούλα του στην Ιταλία, την Τυνησία, την Ουγγαρία, κλπ.

    Σημειωτέον, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που δεν συμμορφώνεται με το περιεχόμενο των Διεθνών Συνθηκών εναντίον της Διαφθοράς και δεν προστατεύει τους εργοδοτούμενους μάρτυρες που αποκαλύπτουν διαφθορά στην εργασία τους, με τη δικαιολογία του κ. Ρακιτζή ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ισχυρά συνδικάτα που προστατεύουν τους εργαζόμενους!
    Παρακαλώ δείτε Recommendation vi, του παρακάτω Compliance Report for Greece με τον ισχυρισμό του κ. Ρακιτζή!
    http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/greco/evaluations/round2/GrecoRC2(2007)14_Greece_EN.pdf

    Όπως πανηγυρικά αποδείχτηκε, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποτέλεσε δεκανίκι των Διοικήσεων της ΔΕΗ για ένα σωρό ανομίες και παραβιάσεις, απ’ ευθείας αναθέσεις μεγάλων έργων εκαντάδων εκ. ευρώ στους Νταβατζήδες, γεγονός για το οποίο καταδικάστηκε η Ελλάδα 3 φορές από το Ευρωπαικό Δικαστήριο:

    a) Judgment of the EU Court (First Chamber) of 2 June 2005 in Case C-394/02, b) Judgment of the EU Court (Second Chamber) of 7 July 2005 in Case C- 364/03 and c) Judgment of the EU Court (First Chamber) of 4 June 2009 in Case C- 250/07.

    χωρίς ο Ρακιτζής να δει τίποτα ή να κινήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο στα λαμόγια , ούτε βέβαια το πανίσχυρο συνδικάτο να εκδώσει ένα Δελτίο Τύπου για να καυτηριάσει τη διαφθορά! Αντίθετα ο μεν Ρακιτζής ζήτησε και έλαβε χιλάδες ευρώπουλα από τη ΔΕΗ για τον Σύλλογό του των φίλων της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδριας ενώ το Συνδικάτο προς συγκάλυψη λάμβανε παράνομες χορηγίες και δάνεια από τη Διοίκηση της ΔΕΗ…..

    Ο Ρακιτζής πρέπει να φύγει το συντομότερο, και οι σημερινοί συνδικαλιστές να αποφασισουν να προασπισουν την ΔΕΗ παση θυσια. Αλλιώς να παραιτηθούν και να γίνουν νέες εκλογές στη ΔΕΗ για ανάδειξη νέων αντιπροσώπων…

    ΕΑΝ Η ΔΕΗ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΊ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ, ας αγοράσουν άφθονο σαπούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή