Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Θα αγόραζε ο κ. Παπακωνσταντίνου ελληνικά ομόλογα; .

bondsΜε νέα ευρωπαϊκά ιστορικά ρεκόρ στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα με αυτό των 10ετών ομολόγων να ξεπερνά το 15,3%, των 3ετών το 23,8% και των 2ετών το 24%. Αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με 24% ετήσια απόδοση στην επένδυση του τότε μπορεί να αγοράσει ένα ελληνικό ομόλογα 2ετούς λήξης και μάλιστα θα το αποκτήσει και περίπου με 25% έκπτωση στην ονομαστική του αξία.
Αυτό βέβαια, αν εμπιστεύεται ότι η Ελλάδα δε θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.
Για να έχει μία βάσιμη ελπίδα πως δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, είναι καλό να δει πρώτα τον κ. Παπακωνσταντίνου να επενδύει δικά του χρήματα σε ελληνικά ομόλογα.
Σε αυτήν την περίπτωση τουλάχιστον θα ήξερε πως ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας πιστεύει, πράγματι, αυτό που υποστηρίζει περί μη αναδιάρθρωσης ασχέτως αν δε φαίνεται να το πιστεύει κανείς άλλος, τουλάχιστον όχι από τους συμμετέχοντες στην αγορά ομολόγων.
Το αποτέλεσμα ήταν η πτώση των ελληνικών ομολόγων την Τρίτη να είναι δραματική και το spread μεταξύ του επιτοκίου των 10ετών ομολόγων με τα αντίστοιχα γερμανικά να αυξηθεί στις 1240 μονάδες βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου