Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

173.000.000 ευρώ για συντάξεις …Εθνικής Αντίστασης , 67 χρόνια μετά την Κατοχή…

Η κυβέρνηση  ούτε που αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης για να μην δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της.

Διαβάστε μερικά στοιχεία για τις συντάξεις των ...αντιστασιακών. Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα.
(τα στοιχεία είναι από παλαιό άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ)
- Έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 260.000.

-Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί.

 -Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την αναστολή του νόμου, οποίος όμως τέθηκε και πάλι σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995.

-Την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1930.

-Η πλειονότητα των ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί,την περίοδο της Κατοχής ήταν νήπια ή είχαν ηλικία οχτώ-δέκα έτη.

-Όσο περνούν τα χρόνια οι αντιστασιακοί αντί να ελλαττώνονται, αυξάνονται. Π.χ στον Ν.Άρτας την περίοδο 1984-1989 αναγνωρίστηκαν 2.695 άτομα, ενώ την περίοδο 1997-2001 αναγνωρίστηκαν 9.988

-Τα παιδιά των …αντιστασιακών καταλαμβάνουν κατ' εξαίρεση το 5% των θέσεων που προκηρύσσονται στα ΝΠΔΔ ενώ στις προσλήψεις που πραγματοποιούνται στον δημόσιο τομέα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ επιδοτούνται με επιπλέον μόρια 10% και αποκτούν σημαντικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν έφτιαχνε τον προυπολογισμό, δεν απόρησε με τα 173.000.000 που θα χρειαστούν για "θύματα πολέμου και αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης".
Έχουν περάσει 70 χρόνια από την Κατοχή. Πόσοι πια είναι οι αντιστασιακοί που ζούνε ακόμα;
Προσέξτε στον παρακάτω πίνακα ότι τα έξοδα για τις συντάξεις των αντιστασιακών είναι περισσότερα από τα έξοδα για συντάξεις κληρικών και υπαλλήλων ΟΣΕ μαζί.
(όποιος θέλει ας δει και το ΦΕΚ Β 552/14-5-2001 όπου ολόκληρα χωριά θυμούνται , περίπου 20 χρόνια μετά τον νόμο του Α.Παπανδρέου, ότι ήταν ...αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης)


.........................................................................................................................................................

Ανανέωση : To θέμα της ανάρτησης έγινε λίγους μήνες αργότερα (7/11) ερώτηση στην βουλή από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα : «Παράλογες δαπάνες για συντάξεις Εθνικής Αντίστασης»
Την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει υπέρμετρα τους φόρους και επιβάλλει έκτακτη εισφορά σε όλους τους μισθωτούς και τις επιχειρήσεις, συνεχίζει να καλύπτει και να ανέχεται αλόγιστες δαπάνες και σπατάλες εξυπηρέτησης ημετέρων μεταθέτοντας την εξέταση περιστολής τους για την περίοδο μετά το 2012.
Εξήντα επτά χρόνια μετά την λήξη του πολέμου, το ποσό που προβλέπεται για την πληρωμή συντάξεων της Εθνικής Αντίστασης φθάνει για το 2011 τα 173 εκατ. Ευρώ. Ποσό που είναι σχεδόν το μισό αυτού που φιλοδοξεί να εισπράξει από την αναδρομική επιβολή για το 2010 του φόρου επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η καταβολή της σύνταξης αφορά συνολικά περίπου 250.000 πολίτες οι οποίοι έχουν δηλωθεί ως αντιστασιακοί. Ο παραλογισμός είναι ότι το 1/3, δηλαδή περίπου 80.000 άνθρωποι, αναγνωρίσθηκαν ως αντιστασιακοί στη δεύτερη φάση εφαρμογής του μέτρου μετά από την επαναφορά του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νόμο 2320/1995.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1. Γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση άμεσα στην επανεξέταση όλων των δαπανών που αφορούν συντάξεις που έχουν εγκριθεί με πολιτικά κριτήρια μέσα από πελατειακές διαδικασίες και για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί οι ανάλογες εισφορές και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν υποψίες πλασματικών δικαιολογητικών;
2. Προτίθεται να διατάξει έλεγχο προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, συντάξεις που δίνονται σε αντιστασιακούς που γεννήθηκαν μέσα στη δεκαετία του 1930 και ως εκ τούτου τα χρόνια της κατοχής ήταν νήπια ή ακόμα δεν είχαν περάσει τα δέκα χρόνια ζωής;
Αιτούμαι επίσης, τη χορήγηση των παρακάτω στοιχείων:
1. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι σύνταξης αντιστασιακού, ανά Νομό πριν το 1989 και μετά το 1995 με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του μέτρου
2. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι, γεννηθέντες και γεννηθείσες με τα το 1930
3. Ποιός είναι ο Μέσος όρος ηλικίας των συνταξιούχων Εθνικής Αντίστασης, καθώς και ποιές οι ηλικίες του μεγαλύτερου και μικρότερου δικαιούχου.


3 σχόλια:

  1. Τους έχετε δει να παρελάζουν κιόλας με το σταυρό στο κοντάρι της σημαίας... σπασμένο.
    Είναι και... προοδευτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πρώτοι που θα έπρεπε να διαμαρτύρονται είναι οι πραγματικοί αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης γιατί στο όνομά τους γίνεται αυτή η ΑΠΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως θα προκοψη αυτος ο τοπος ρε παιδια αφου η κλεψια και η αρπαχτη ειναι νομος του κρατους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή