Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

OPEN GOV

ΒΟΛΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΓΙΑ ΤΟ OPEN GON KAI ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ (ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ .

29/7/2010 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ:

ΛΟΒΕΡΔΟΣ : «θα ήθελα να αναφέρω ότι πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι άνθρωποι πολλοί που θα ήταν ικανοί για τις θέσεις, δεν θέλησαν να μπουν στην «εξευτελιστική» διαδικασία του open gov. Οι υποψηφιότητες ήταν ελάχιστες και μάλιστα για ορισμένα Ταμεία που είχαν και έχουν δυσκολίες πήραμε τηλέφωνα και παρακαλούσαμε να πάνε»
«Υπήρξε περίπτωση μιας κυρίας πολύ καλής υπαλλήλου του Δημοσίου την οποία επέλεξα, η οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας ότι έχει οικογένεια, έχει την περιουσία της, θα την εξευτελίσουμε και θα κινδυνεύουν τα περιουσιακά της στοιχεία. Σε άλλους συναδέλφους δικηγόρους που τηλεφωνήσαμε και αυτοί αρνούνταν, λέγοντας ότι έχουν τις δουλειές τους, ότι δεν δίνουμε χρήματα και καμία διευκόλυνση αλλά δίνουμε απλόχερα εξευτελισμό. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που προβλέπω ότι σε λίγο θα συναντήσουμε στις θέσεις των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων και στην ίδια την πολιτική εκεί που έχουμε φτάσει».

(ΣΗΜ:ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ Ο κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:)

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ : «φαίνεται πως το σύστημα αυτό κάπου ή δεν προχώρησε ή έχει κάποιες αδυναμίες ίσως μη ορατές σε όλους μας».
«αν η στελέχωση των υπουργείων σας δεν γίνεται με δική σας ευθύνη, τότε πώς μπορεί κανείς να σας ελέγξει και να σας ζητήσει πολιτικές ευθύνες; Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και ξάστερα. Υπάρχει έλλειμμα λειτουργικότητας το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί».


ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ , ΜΟΛΙΣ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΗΤΕΙΑ 48 ΜΗΝΩΝ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
(ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου