Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΛΟΒΕΡΔΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΙΣ 26-2-2006:

«Αδιαλλαξία κατά τις διαπραγματεύσεις, ανικανότητα διαχείρισης ενός κοινωνικού θέματος, αδυναμία στάθμισης της βαρύτητας των συναφών θεμάτων, προσπάθεια επίδειξης ισχύος, έλλειψη ενδο-κυβερνητικού συντονισμού, περιφρόνηση της δικαιοσύνης και, τέλος, παραβίαση του Συντάγματος, πανικός, παρακάλια κι επίδειξη θλίψης χαρακτήρισαν την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην απεργία των ναυτεργατών. Ως προς το θέμα αυτό, ίσως, έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί σχεδόν τα πάντα. Εκτός ενός θέματος: αυτού της λαθραίας επιβίωσης – επί τριάντα δύο χρόνια – του νομοθετικού διατάγματος 17/1974 περί Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτου Ανάγκης.
Πρόκειται για νομοθετικό διάταγμα (Ν.Δ.), διότι τον Σεπτέμβριο του 1974, οπότε και θεσπίστηκε, δεν υπήρχε Βουλή. Είχε μόλις πέσει η δικτατορία και η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με αυτό το νομοθετικό διάταγμα ρύθμισε τη σχετική κρίσιμη ύλη. Δεν είχε, όμως, ακόμη ψηφιστεί το νέο Σύνταγμα της δημοκρατικής Ελλάδας.»

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ , ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ :

«Καμία κυβέρνηση έως τώρα δεν πήρε την πρωτοβουλία να αντικαταστήσει το αντισυνταγματικό αυτό νομοθετικό διάταγμα. Από την άλλη πλευρά, όμως, στην πολιτική επιστράτευση οι κυβερνήσεις καταφεύγουν αν όχι συχνά, πάντως όχι και σπάνια. Οι πρωθυπουργοί Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης και τώρα Καραμανλής (ΣΗΜ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) μεταχειρίστηκαν το θεσμό της πολιτικής επιστράτευσης και βολεύτηκαν με τη χρήση αυτού του Ν.Δ. δίχως να μπουν στην πολιτική ταλαιπωρία να αγγίξουν το θέμα της αλλαγής του κατά τα συνταγματικά δεδομένα. Έκαναν, όμως, πολύ κακώς. Γιατί ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα διακυβεύονται κατά την εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης.»

«Η αλλαγή, λοιπόν, του Ν.Δ. 17/1974 αποτελεί προτεραιότητα και δεν πρέπει να αργήσει η ανάληψή της. Αντιθέτως, η διαιώνιση της ύπαρξής του συνιστά μία μόνιμη ρωγμή στη δημοκρατική πολιτεία και το κράτος δικαίου.»



ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΟΝΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΛΑΘΡΑΙΟ,ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΔΙΚΟ» ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ.



ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ :
http://www.loverdos.gr/gr/article_detail.php?Mid=28&Sid=&sub1=1&sub2=1&fCat=&art=295&PHPSESSID=eaf9694bad92f28d00f036726c0e16c1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου