Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

H ΜΕΡΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ…

Γράμμα ¨Ένας κόσμος¨ από διεθνείς φοιτητές προς τους Τούρκους στρατιώτες
…………………….
Ο Σύλλογος Διεθνών Φοιτητών Πανεπιστημίου Θράκης-Aδριανούπολης διοργάνωσε καμπάνια ¨Γράμμα προς τους στρατιώτες στο Άφριν από Διεθνείς Φοιτητές¨.
Ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο Θράκης, στέλνουν γράμματα για να δείξουν την υποστήριξη τους προς τους στρατιώτες των ΤΕΔ που μετέχουν στην επιχείρηση  ¨Κλάδος Ελαίας¨ στην περιοχή του Άφριν.
Φοιτητές μεταβαίνουν στα γραφεία του συλλόγου και εκεί πάνω σε ένα χαρτί που έχει την τουρκική σημαία και την σημαία της χώρας από όπου έχουν έρθει, γράφουν τα συναισθήματα τους. Η καμπάνια θα συνεχιστεί ως τις 16 Μαρτίου και τα γράμματα θα σταλούνε σε στρατιώτες στο Άφριν.
…………………………
H καταγόμενη από την Κομοτηνή φοιτήτρια ακτινοθεραπείας Μερβέ Σόφτα, ανέφερε πως
τους Τούρκους στρατιώτες δεν τους υποστηρίζει μόνο η Τουρκία αλλά και εκατομμύρια άνθρωποι των οποίων η καρδιά φλέγεται από αγάπη για την Τουρκία.
Η Σόφτα ανέφερε πως προσεύχεται για την επιτυχία των Τούρκων στρατιωτών και είπε: ¨Όσο και αν είμαστε από διαφορετικές χώρες, έχουμε τις ίδιες ρίζες. Είμαστε όλοι Τούρκοι. Οι προσευχές και οι καρδιές μας είναι μαζί με τους στρατιώτες μας. Εάν εμείς εδώ συνεχίζουμε μια άνετη ζωή, αυτό οφείλεται σε εκείνους. Να μην ξεχνάνε πως τους υποστηρίζει ένας ολόκληρος κόσμος. Η Δυτική Θράκη είναι μαζί τους. Κόσσοβο, ¨Μακεδονία¨ και Αλβανία, όλοι τους υποστηρίζουμε. Ας μας ευλογήσουν. Εγώ άρχισα το γράμμα μου γράφοντας  ¨Χαιρετίσματα στο Άφριν¨  και συνέχισα με το ¨Όπως πριν από 104 έτη οι παππούδες μας ενώθηκαν και πολέμησαν στο Τσανάκκαλε, πάλι τώρα είμαστε μαζί σας. Οι προσευχές μας είναι μαζί σας¨.  Μακάρι αυτή η επιχείρηση να ολοκληρωθεί με νίκη. ¨
……………….
 http://www.milliyet.com.tr/uluslararasi-ogrencilerden-mehmetcige-edirne-yerelhaber-2650835/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου