Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Προς μουσουλμάνους της Ευρώπης : "Aν δεν σας αρέσει εδώ να πάτε να γαμ....."

Με πρωτοφανή αμεσότητα και ειλικρίνεια ο δήμαρχος του Ρότερνταμ στην Ολλανδία, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, έστειλε το δικό του μήνυμα ...




σε όσους αντιδρούν στη σάτιρα, μετά τη σφαγή στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo από τζιχαντιστές.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ο μουσουλμάνος δήμαρχος χαρακτήρισε «ακατανόητο να στρέφεται κανείς κατά της ελευθερίας», ωστόσο κάλεσε όσους επιμένουν να μην επιθυμούν την ελευθερία να «ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να φύγουν».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο μαροκινής καταγωγής και πρώην μέλος του Εργατικού Κόμματος: «Για όνομα του Θεού, ετοιμάστε τη βαλίτσα σας και φύγετε. Μπορεί να υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και μη σκοτώνετε αθώους δημοσιογράφους, είναι τόσο ειδεχθές. Και αν δε σας αρέσει εδώ επειδή υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σάτιρα και ετοιμάζουν εφημερίδες, τότε μπορώ να σας πω να πάτε να γ…».

Ο Αμπουταλέμπ, ο οποίος είναι δήμαρχος του Ρότερνταμ από το 2008, γεννήθηκε στο Μαρόκο αλλά μετακόμισε στην Ολλανδία σε ηλικία 15 ετών. Είχε δεχθεί κριτική από τον ακροδεξιό Γκερτ Βίλντερς και ηγέτη του αντι-Ισλαμικού κόμματος για την Ελευθερία για τις θέσεις του για τους μετανάστες.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου