Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Οι «ΠΑΣΟΚοι» του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόεδροι ομοσπονδιών και μεγάλων συνδικάτων της χώρας που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ καθώς και πρώην βουλευτές που υποστήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου συνωστίζονται στην Σοσιαλιστική Τάση του Αλέξη Μητρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 500 νέες αιτήσεις έχει δεχτεί η Σοσιαλιστικά Τάση του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδ. Ντρίβαλας, ο πρώην Πρύτανης Γ. Μυλόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΙΚΑ  Γ. Κυριακόπουλος  και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Ταμείων Θ. Καποτάς.

Σε εκδήλωση της τάσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη παρευρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και πρώην συνδικαλιστής Θ. Γιαννακόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Περιστερίου Δ. Κελάφας και Βύρωνα  Π. Κόνσουλας, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκαν στην Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου όπως η Ζωή Καρκούλια , πρώην μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και πολλοί άλλοι.

Μέσω της Σοσιαλιστικής τάσης του Αλέξη Μητρόπουλου, φλερτάρουν με την κάθοδό τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι πρώην Παπανδρεϊκοί βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου (Αχαΐα). Λ. Μίχος (Β' Αθήνας) Θανάσης Γικόνογλου, υιός του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μ. Γικόνογλου στην Ημαθία, και Μαρία Θεοχάρη (Καρδίτσα). Πρόταση για να κατέλθει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθήνας έχει και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος ο οποίος ακόμα δεν έχει απαντήσει. 

Η Σοσιαλιστική τάση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να αναδειχτεί σε πόλο συσπείρωσης στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας. Στο εσωτερικό του κόμματος  η Σοσιαλιστική Τάση επιδιώκει να αναδειχτεί σε τρίτο πόλο ανάμεσα στους Προεδρικούς και την Αριστερή Πλατφόρμα. Παράλληλα και σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος θα διεκδικήσει την ενισχυμένη παρουσία της στα ψηφοδέλτια του κόμματος αλλά και στην επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς – όπως αναφέρουν στελέχη της τάσης- η διεύρυνση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ θα προέλθει από κοινωνικά στελέχη που έχουν την αποδοχή των πολιτών όπως είναι συνδικαλιστές και τοπικά στελέχη που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. 

http://www.thetoc.gr/politiki/article/oi-pasokoi-tou-suriza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου