Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο Βενιζέλος συμφωνούσε με το δημοψήφισμα. Δείτε τι έλεγε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφωνούσε με την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση των Καννών, και τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλαξε γνώμη όταν συναντήθηκε μυστικά με τον Μπαρόζο.

Οπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, ο κ. Βενιζέλος στις 31 Οκτωβρίου 2011, δύο ημέρες δηλαδή πριν από τη συνάντηση των Καννών, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έλεγε:

 «Φίλες και φίλοι, η χώρα ζει ένα δράμα και από το δράμα αυτό πρέπει να λυτρωθεί. Πιστεύω πως η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η προσφυγή στην άμεση βούληση του ελληνικού λαού, είναι η λύτρωση από το δράμα που βιώνει η χώρα και εμείς μαζί με τη χώρα...».

Και ολοκλήρωσε την ομιλία του με το εξής:

 «Πιστεύω, λοιπόν, φίλες και φίλοι, ότι η πρωτοβουλία που πήρε ο πρωθυπουργός, αυτό που ανακοίνωσε και για τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και για την οργάνωση της διαπραγμάτευσης, για την ολοκλήρωση του σχήματος, του νέου προγράμματος και του νέου τρόπου συμμετοχής των ιδιωτών και για το δημοψήφισμα που θα έρθει να τα επικυρώσει ή να τα ανατρέψει όλα αυτά -αλλά ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του- είναι μια διαδικασία δημοκρατικά και εθνικά εκτονωτική και λυτρωτική».


Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι δεν ήταν μόνος του ο Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι συμφωνούσε και υπερθεμάτιζε και ο αντιπρόεδρός του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και προσθέτει:

«Πότε άλλαξε θέση; Όταν, όπως λέει το ρεπορτάζ των FT, συναντήθηκε με τον Μπαρόζο, μυστικά χωρίς να ενημερώσει τον πρωθυπουργό του, και συμφώνησε να "σκοτώσει" το δημοψήφισμα, πρωθυπουργός στη θέση του Παπανδρέου να γίνει ο Παπαδήμος, να μπει στην κυβέρνηση και η ΝΔ, να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο και να γίνουν εκλογές σε έξι μήνες. Ο Μπαρόζο στη συνάντηση αυτή ενημέρωσε τον Βενιζέλο ότι προηγουμένως είχε μιλήσει και συμφωνήσει με τον Σαμαρά σ' αυτόν τον "πολιτικό οδικό χάρτη"».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου