Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Για να μαθαίνουν τα γατάκια της δημοσιογραφίας στην Βόρειο Κορέα...

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένο το δημοσιογραφικό σχόλιο στον ΑΝΤ1 χθες το βράδυ (23/5) .

Κουράστηκα λίγο αλλά είμαι σίγουρος  θα συμφωνήσετε πως τέτοια κείμενα πρέπει να μένουν γραπτά και να διδάσκονται σε σχολές δημοσιογραφίας ( στην Β. Κορέα :)

Ποιος Πρετεντέρης και ποιος Καψής...Ένα νέο αστέρι γεννιέται..




[Είναι σίγουρο ότι οι κάλπες της Κυριακής αποτελούν ορόσημο για την πορεία της χώρας.
Αυτό που φοβάμαι εγώ περισσότερο από όλα, κι όχι μόνο εγώ αλλά και οι αναλυτές και οι ξένοι ειδικοί εντός και εκτός της χώρας είναι το ατύχημα στην οικονομία.
 
Το πολιτικό ατύχημα που θα μπλοκάρει τα πάντα και θα μας οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο.
 
Όχι το αποτέλεσμα των εκλογών. Το έχουμε πει. Η αβεβαιότητα και η αστάθεια που μπορεί όμως να προκύψουν .
Τότε είναι σίγουρο ότι ολα θα σταματήσουν. Από τι ίδιο βράδυ. Το βράδυ της Κυριακής.
 
Ένα ενδεχόμενο αβεβαιότητας και πολιτικής αστάθειας θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Γιατί κανείς δεν θα μας χαριστεί τώρα. Όλοι είναι προετοιμασμένοι. Δεν είναι όπως το 2010.
 
 Θα χαθεί και πάλι μεμιάς η εμπιστοσύνη , με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν εννοώ μόνο ότι το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα δεν θα μας δώσει την δόση που περιμένουμε, τα 3,5 δις.
Εννοώ κυρίως ότι δεν θα προχωράει τίποτα. Θα χαθεί ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα με τόσες θυσίες και βέβαια ούτε λόγος για απομείωση του χρέους το φθινόπωρο. Είναι δεδομένο να την ξεχάσουμε.
 
 Θα είναι τα παιχνίδια και η σπέκουλα με την ελληνική οικονομία.
 
Ακόμα πρέπει να σου πω ότι φοβάμαι και στον τουρισμό, που οι προβλέψεις λένε ότι θα έχουμε 20 εκ. τουρίστες. Θα έχουμε πρόβλημα. Θα αρχίσουν τα ξένα report και θα λένε ότι προβλέπουν κοινωνική αναταραχή. Τα ξέρουμε, τα έχουμε ζήσει.
 
Αν δεν υπάρξει ένα αποτέλεσμα που να εμπνέει σταθερότητα και μπλέξουμε σε απίστευτες συζητήσεις για ανατροπές και άλλα ωραία, τότε το ατύχημα είναι προ των πυλών. Και θα έρθει σίγουρα με μαθηματική ακρίβεια αν υπάρξει χαλαρότητα.
 
Οι εκλογές αυτές κρίνουν αν θα υπάρξει συνέχεια στην πορεία της χώρας με στόχο την ανάκαμψη ή θα μπούμε πάλι στην απομόνωση.
 
Η ροή χρημάτων θα σταματήσει. Κανείς δεν θα θέλει να φέρει τα λεφτά. Ούτε επενδύσεις ούτε τίποτα.
Οι τράπεζες θα εγκλωβιστούν και η ρευστότητα στην αγορά πρέπει να ξεχαστεί.
 
Δεν θα γυρίσουμε απλώς στο 2010. Τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα γιατί οι αποφάσεις των εταίρων μας θα είναι τώρα ακαριαίες. Γιατί αν το 2010 δεν ήταν έτοιμοι, τώρα και έτοιμοι είναι και σχέδια έχουν. Είναι λοιπόν άδικο για τις θυσίες όλων μας που ήταν πάρα πολλές και έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται , είτε με το πλεόνασμα είτε με τις ελαφρύνσεις που έρχονται στην φορολογία είτε με το κοινωνικό δίχτυ προστασίας να τα πετάξουμε όλα αυτά μεμιάς σαν να μην έχουμε κάνει τίποτα.]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου