Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σχετικά με την BMW που "απαγάγει παιδιά".

Επειδή τις τελευταίες ημέρες στο facebook και στα blogs (ξανα)κυκλοφορεί το μήνυμα για την "μαύρη ή μπλε BMW " που απαγάγει παιδιά δημοσιεύω μια ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού από το 2010.


(upd: στο τέλος της ανάρτησης υπάρχει και σημερινή (30/5/2012) ανακοίνωση-διάψευση από το "Χαμόγελου του Παιδιού")
[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αθήνα, 18 Ιουνίου 2010


ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ  ΑΠΑΓΩΓΗΣ - ΑΡΠΑΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
 ΜΥΘΟΣ Ή  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;


«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» ανά τακτά χρονικά  διαστήματα γίνεται αποδέκτης της αγωνίας γονιών αλλά και  ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι είναι φοβισμένοι λόγω της  φημολογίας για την ύπαρξη οργανωμένων κυκλωμάτων αρπαγής-απαγωγής  παιδιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια συνεχή αναπαραγωγή ανεπιβεβαίωτων  περιστατικών με κοινή υπόθεση αλλά με διαφορετική εκδοχή (περιοχή  δράσης, περιγραφή οχήματος απαγωγέων, καταγωγή απαγωγέων κ.ά).
Φημολογίες  οι οποίες πλέον διαδίδονται ταχύτατα μέσω διαδικτύου, χαρακτηριστικό  παράδειγμα το παρακάτω πρόσφατο ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε και  αναφέρεται σε κύκλωμα το οποίο δρα στην περιοχή της Παιανίας - Σπάτων.
 "ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ & ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΕΝΑ  ΜΑΥΡΟ Ή ΜΠΛΕ BMW ΜΕ  ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΕΝΑ  13ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΤΡΕΞΕ  ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟ, ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ  ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΑΙ....

ΜΑΖΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ  ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΑΥΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ  ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ. Ή ΑΝ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ  ΠΟΔΙΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ  ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ".

Σκοπός του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  είναι η πρόληψη των φαινομένων της εξαφάνισης και της αρπαγής / απαγωγής  παιδιών, η άμεση και ουσιαστική συμβολή στις προσπάθειες εντοπισμού  εξαφανισμένων παιδιών, η παροχή στήριξης σε ανήλικους θύματα και στις  οικογένειές τους. Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού, έχει αναπτύξει  στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, από τις οποίες έχει ενημερωθεί  ότι ουδέποτε έχει καταγραφεί έως σήμερα κύκλωμα  αρπαγής - απαγωγής παιδιών στη χώρα μας.
Δυστυχώς,  η προσπάθεια κάποιων επιτηδείων να εκμεταλλευθούν την ευαισθησία του  κόσμου για τα παιδιά έχει ως απώτερο σκοπό να προκαλούν φόβο και πανικό  στους ανυποψίαστους πολίτες.
«To  Χαμόγελο Του Παιδιού», αποδοκιμάζει τις πράξεις αυτές οι οποίες μειώνουν  τη σοβαρότητα ενδεχομένων πραγματικών περιστατικών, και εφιστά την  προσοχή των πολιτών ώστε να μην αναπαράγουν τέτοιες ειδήσεις προτού  διασταυρώσουν την εγκυρότητα τέτοιων μηνυμάτων.]upd :30/5/2012

Αρπαγές ανηλίκων: εκατοντάδες κλήσεις από αναστατωμένους γονείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056» και στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» λαμβάνουμε εκατοντάδες κλήσεις από αναστατωμένους γονείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες σχετικά με τις πληροφορίες που αναδημοσιεύονται διαρκώς στο διαδίκτυο και αφορούν σε αρπαγές ανηλίκων ακόμη και σε παιδιά που τους έχουν αφαιρέσει ζωτικά όργανα καθώς πρόκειται για κύκλωμα εμπορίου οργάνων.
«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» έχει επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές των περιοχών όπου αναφέρονται τα συγκεκριμένα περιστατικά (ενδεικτικά αναφέρουμε Ζάκυνθο, Βόλο, Αχαρναί, Ίλιον κ.α) και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που αναπαράγονται.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ αναφέρουν ότι πρόκειται για φημολογίες που αναπαράγονται χωρίς να έχει διασταυρωθεί η εγκυρότητα τους προκαλώντας αίσθημα πανικού και τρόμου στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.
Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» δεν έχει καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες καμία καταγγελία αρπαγής ανηλίκου παρά μόνο κλήσεις που λαμβάνουμε από πολίτες, οι οποίοι αναφέρουν πληροφορίες από φήμες ή από δημοσιεύματα μέσω διαδικτύου.
Παρόλα αυτά εάν οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για τέτοιου είδους περιστατικά παρακαλείται να καλέσει ακόμη και ανώνυμα στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS-1056» ή στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» (όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα) προκειμένου να συνομιλήσετε με Κοινωνικό Λειτουργό ή Ψυχολόγο και να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες μέσω των αρμόδιων αρχών.


upd 3/6/2012

Η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να καθησυχάσει το κοινό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Σχετικά με αναρτήσεις σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, για απαγωγές...
παιδιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».


1 σχόλιο: