Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ως και 50% μειώνονται τα εισοδήματα των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα

Με τα μέτρα οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι χάνουν τρεις μισθούς ετησίως, οι αμειβόμενοι με κλαδικές συμβάσεις θα απολέσουν ως και τον μισό μηνιαίο μισθό τους, ενώ το εργατικό δίκαιο για τις συλλογικές συμβάσεις επανέρχεται στη δεκαετία του 1950.
 
Η λεγόμενη «σωτηρία του 13ου και του 14ου μισθού» αποτελεί «αυταπάτη» εφόσον μπει σε αντιδιαστολή με το ποσοστό της μείωσης του κατώτατου μισθού. Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή του 22% «χάνονται» περίπου τρεις μισθοί σε ετήσια βάση, ενώ με την κατάργηση των «δώρων» η απώλεια θα ήταν δύο μισθοί.
* Υπάλληλος έγγαμος με τρεις τριετίες δικαιούται σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 1.037,13 ευρώ. Με τη μείωση κατά 22% θα περιοριστεί στα 808,96 μεικτά. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα χάσει τρεις μισθούς.

* Τραπεζικός υπάλληλος έγγαμος με έξι έτη προϋπηρεσίας και απολυτήριο λυκείου δικαιούται 1.230 ευρώ μεικτά. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα κλαδική σύμβαση κινδυνεύει να βρεθεί με μισθό ακόμη και στα επίπεδα της μειωμένης εθνικής συλλογικής σύμβασης. Δηλαδή να περιοριστεί στα 751,24 ευρώ.
 
αποσπάσματα από tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου