Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Κλεπταποδόχοι (τουλάχιστον…) οι 3 Μαροκινοί της Υπατίας, αλλά οι «αλληλέγγυοι» μάρτυρες υπεράσπισης.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές με την ιδιότητα του μάρτυρα υπεράσπισης κατέθεσαν "αλληλέγγυοι" στους τέσσερις μετανάστες της Υπατίας, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριο Βενιζέλος".
Οι αλληλέγγυοι ανέφεραν  ότι οι κατηγορούμενοι βρίσκονται στο ειδικό καθεστώς της αναβολής της απομάκρυνσης τους από την Ελλάδα μετά τα όσα είχαν διαδραματιστεί στο κτίριο της Υπατίας. Για αυτό και  δεν θα ρίσκαραν να έχουν στην κατοχή τους αντικείμενα, τα οποία γνώριζαν ότι είναι κλεμμένα.
 Κατά τις απολογίες τους, οι  μετανάστες υποστήριξαν ότι τα αντικείμενα είτε τα είχαν αγοράσει, είτε τους τα είχαν δώσει φίλοι τους για να τα μεταφέρουν στην πατρίδα τους. Τελικά το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα ατράνταχτα αυτά επιχειρήματα και τους καταδίκασε , με ποινές φυλάκισης έξι και δέκα μηνών με τριετή αναστολή.
Η δίκη του τρίτου μετανάστη, που κάθισε στο εδώλιο, αναβλήθηκε για τις 28 Ιουλίου, προκειμένου να κληθεί να καταθέσει αστυνομικός, που φέρεται ιδιοκτήτης ενός εκ των κατασχεθέντων λαπ-τοπ, ενώ ο τέταρτος αθωώθηκε καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι τα αντικείμενα που κουβαλούσε τη στιγμή της σύλληψής του, δεν ανήκαν στον ίδιο.
Ανάμεσα στα κλεμμένα αντικείμενα, περιλαμβάνονται φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές(λαπ-τοπ), κινητά τηλέφωνα, ένας πλοηγός GPS, μια συσκευή παιχνιδιών Playstation, ρολόγια, ένα αυτόματο τρυπάνι και άλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου