Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η κυβέρνηση στρέφει το περίστροφο στον εαυτό της!

Κανείς πλέον σε αυτή την χώρα δεν είναι σίγουρος για τα όσα γράφονται – από το εσωτερικό και από το εξωτερικό – σχετικά με τα διάφορα σενάρια για την οικτρή οικονομική πορεία της Ελλάδος. Με το πρωτοσέλιδο του Spiegel την περασμένη Παρασκευή, περί επιστροφής στην δραχμή, την γλυτώσαμε παρά τρίχα την χρεωκοπία. Κι αυτό διότι οι αγορές ήταν ήδη κλειστές σε όλο τον κόσμο για το Σαββατοκύριακο. Και αναρωτιέται κανείς; To έχουν «χάσει» οι συντάκτες του περιοδικού ή έχουν τόσο καλή πληροφόρηση;
Σύμφωνα με ένα σενάριο των ανταποκριτών της Ελευθεροτυπίας, που φαίνεται και πολύ πιθανό αν κρίνει κανείς από τις κινήσεις του πρωθυπουργού μας, μάλλον ισχύει το δεύτερο.
Δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έριξαν την μπλόφα για επιστροφή στην δραχμή, έχοντας από την μια την στήριξη των Αμερικανών και από την άλλη προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να διαπραγματευτούν καλύτερα το θέμα της αναδιάρθρωσης αλλά και του νέου μνημονίου, στην μυστική συνάντηση των επτά. Πήγαν όμως για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Διότι η Καγκελαρία με γρήγορα ανακλαστικά, διοχέτευσε την πληροφορία στο περιοδικό και άφησε την ελληνική κυβέρνηση να τρέχει καθυστερημένα να τα μαζέψει. Είναι η δεύτερη φορά που ο Παπανδρέου καίγεται, με την μέθοδο του περιστρόφου πάνω στο τραπέζι. Κι αυτή την φορά όμως πυροβόλησε τον εαυτό του και βεβαίως όλους τους Έλληνες.
www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου