Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Η Ένωση Διευθυντών Σχ. Μονάδων ΠΕ για τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων Γενικών Καθηκόντων .

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την επικείμενη λήξη των οκτάμηνων συμβάσεων των προσλαμβανομένων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Απασχόλησης με την ειδικότητα «ΔΕ Γενικών Καθηκόντων», οι οποίοι απασχολούνται σε σχολικές μονάδες, έχει να επισημάνει τα εξής:


Θεωρούμε αδιανόητο εν έτει 2018 να λειτουργούν οι σχολικές  μονάδες χωρίς την αναγκαία  υποστήριξή τους από την Πολιτεία με ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τη στιγμή που αυτό προβλεπόταν από το Ν. 1566/1985, με αποτέλεσμα οι Δ/ντές-Δ/ντριες και οι εκπαιδευτικοί να καλούνται καθημερινά να παίζουν το ρόλο επιστάτη, καθαριστή, τραπεζοκόμου, νοσηλευτή, ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού κ.ά.. 
Καλούμε το  ΥΠ.Π.Ε.Θ.  να στηρίξει έμπρακτα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, προχωρώντας άμεσα:
α.  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων «Γενικών Καθηκόντων»  στις σχολικές μονάδες μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
β. στην τοποθέτηση μονίμων εργαζομένων «Γενικών Καθηκόντων»  στις σχολικές μονάδες.
γ. στην τοποθέτηση του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας σε όλες τις σχολικές μονάδες καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, και όχι μόνο μετά την λήξη των μαθημάτων, ώστε  να διασφαλίζεται η σωστή τήρηση εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας.
δ. στην τοποθέτηση σχολικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών  ανά ομάδα σχολικών μονάδων.
ε. στην τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών  στις σχολικές μονάδες.
στ. στη λειτουργία γραμματειακής υποστήριξης στις σχολικές μονάδες.


2 σχόλια:

  1. Και ο δήμαρχος Πατρέων ζητά από ΟΑΕΔ την παράταση του προγράμματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαράδεκτο να αφήσουν τα σχολεία στη μέση της χρονιάς χωρίς προσωπικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή