Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Προσέλαβαν 1.030 άτομα για τους καταυλισμούς προσφύγων και τους έχουν να κάθονται!

Είναι ένα ακόμη από αυτά τα παράλογα… που σε οδηγούν στην τρέλα και την απόγνωση. Όσο λοιπόν η ανεργία μαστίζει τη νέα γενιά, η οικονομική κρίση όλη τη χώρα, -η οποία χώρα μεταξύ άλλων έχει να φροντίσει και μια μεγάλη μεταναστευτική ροή προσφύγων στα νησιά της-, η κυβέρνηση θέλησε να προσλάβει κάποια άτομα για να στελεχώσει τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και να συνδράμει παράλληλα, και στη μείωση της ανεργίας.
 
Μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, και με οκτάμηνη σύμβαση, προσέλαβε 1.030 εργαζόμενους για τα κέντρα φιλοξενίας και μεταναστών. Αν και όπως είναι γνωστό, τα κέντρα φιλοξενίας λειτουργούν στο κόκκινο, κανείς αρμόδιος δεν έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους αυτούς για τα νέα τους καθήκοντα… με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πληρώνονται και να κάθονται!
 
«Μέρες τώρα κανείς δεν μας έχει ενημερώσει για το τι θα κάνουμε. Μας έχουν πετάξει κυριολεκτικά στον προαύλιο χώρο και καθημερινά έρχονται και νέοι εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση. Νιώθω άχρηστος» λέει ο Γιάννης από την Αλεξανδρούπολη που προσελήφθη στο χοτ σποτ της Σάμου.
 
«Προσελήφθησαν για να κάθονται» ομολογούν παλιοί εργαζόμενοι.
 
«Εκατοντάδες άνθρωποι περιφέρονται από δω και από κει, ακριβώς όπως οι πρόσφυγες, περιμένοντας να εργαστούν» δηλώνει η επικεφαλής της ΜΚΟ “Ιατρική Παρέμβαση”, Ελπίδα Ευθυμιάτου και διερωτάται: «Που θα εργαστούν αυτοί οι άνθρωποι τη στιγμή που δεν υπάρχουν γραφεία να καθίσουν;».
 
Όλα δείχνουν πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν απροετοίμαστες να δεχτούν τους νέους εργαζομένους«Η αλήθεια είναι ότι δεδομένων των συνθηκών θα περάσει καιρός μέχρις ότου απορροφηθεί και αξιοποιηθεί το νέο προσωπικό» επισημαίνει ο επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου στη Μυτιλήνη, Δημήτρης Παπανδρέου.
 
Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης, αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε επίπεδο συντονισμού, αλλά επιμένει πως δόθηκε αγώνας δρόμου για να υλοποιηθούν οι διατάξεις που ψηφίστηκαν πριν από πέντε μήνες και πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι προσλήφθηκαν 1.030 άτομα.
 
Σωστά, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας…!
Πηγή : Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου