Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

ΧΑ ΧΑ ! Σύριος έκαψε το στέκι αναρχικών στην Χίο...

Χθες  μία σύλληψη ενός ανήλικου Σύριου, ήρθε να διαλύσει τα ψέματα των αλληλέγγυων όπως και την αντιρατσιστική τους προπαγάνδα. 

Ακολουθεί αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τοπικό μέσο της Χίου, για την σύλληψη των δραστών του εμπρησμού στο στέκι των αλληλέγγυων.  "Ένας ανήλικος Σύριος μόλις 16 ετών είναι τελικά ο υπαίτιος για την πυρκαγιά στο «Soli Cafe» στις 23/4, από την οποία ο μέχρι πρότινος αλληλέγγυος χώρος για τους πρόσφυγες της Χίου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του 16χρονου λίγες μόνο ημέρες μετά την πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή λειτουργίας του «Soli Cafe».

 Για άγνωστο λόγο ο ανήλικος που διέμενε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ έβαλε φωτιά και στη συνέχεια διέφυγε ώστε να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του.

Όμως λίγες ημέρες αργότερα και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου κατάφεραν να εντοπίσουν τον 16χρονο, τον οποίο παρέδωσαν στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου. Ο 16χρονος ομολόγησε την πράξη του παρουσία του κηδεμόνα του, ενώ υπέδειξε ακόμα 3 ομοεθνείς του ως συνεργούς, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται στις δομές της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου