Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Σουηδία: Ενήλικος είναι τελικά ο «έφηβος» Σομαλός που σκότωσε την εργαζόμενη σε κέντρο φιλοξενίας.


Ήταν τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όταν η είδηση ότι ένας ανήλικος πρόσφυγας σκότωσε μία 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο φιλοξενίας στη Σουηδία, έκανε το γύρο του κόσμου.

Τότε ο ένοχος υποστήριζε ότι ήταν μόλις 15 ετών και είχε φτάσει στην πόλη Μόλνταλ έχοντας καταθέσει αίτηση χορήγησης ασύλου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία μετανάστευσης στη Σουηδία, ο άνδρας που μαχαίρωσε θανάσιμα την 22χρονη Αλεξάνδρα Μέζερ, η οποία παρείχε τις υπηρεσίες της στο κέντρο φιλοξενίας, είναι ενήλικος.

«Το γεγονός ότι κρίθηκε ότι είναι άνω των 18 ετών, επηρεάζει την ποινή που θα του επιβληθεί», δήλωσε η εισαγγελέας Λίντα Γουίκινγκ, μιλώντας στην εφημερίδα Expressen. «Σημαίνει ότι μπορεί να καταδικαστεί και να φυλακιστεί», πρόσθεσε. 

Ο Σομαλός από τις 25 Ιανουαρίου όταν επιτέθηκε στην 22χρονη, κρατείται σε ψυχιατρική κλινική στο Γκέτεμποργκ.

Η πρώτη απόφαση που είχε ληφθεί για την υπόθεση ήταν να απορριφθεί το αίτημα παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Ωστόσο, τώρα με τα νέα δεδομένα οι ποινή που αναμένεται να του επιβληθεί θα είναι διαφορετική.

Ο συνήγορος του δράστη υποστηρίζει ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ιατρική έρευνα για την ηλικία του πελάτη του, επισημαίνοντας πως η απόφαση να διαπιστωθεί η ηλικία του δύσκολη «ακόμα και με ιατρική αξιολόγηση και είναι αρκετά αμφιλεγόμενο κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη».

Στο μεταξύ, το γεγονός ότι ο άνδρας δήλωσε ψευδώς ότι είναι ανήλικος, έχει προκαλέσει ανησυχία και για τους ακόμα 35.000 ασυνόδευτους που έφτασαν στη χώρα το περασμένο έτος, καθώς είναι πιθανό να μην έχουν αναφέρει την πραγματική ηλικία τους για να έχουν διαφορετική μεταχείριση από τους αρμοδίους μετανάστευσης. 

http://www.protothema.gr/world/article/552851/souidia-enilikos-einai-telika-o-efivos-pou-skotose-tin-ergazomeni-se-kedro-filoxenias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου