Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Μπα!!! Ενοχλήθηκε ο αντιφασίστας δήμαρχος που θα πάνε "πρόσφυγες" στον δήμο του...

Γιατί κ. δήμαρχε, εσείς ένας πρώην Κνίτης , χρόνια στο ΚΚΕ, γνωστός αντιφασίστας ,βγαλμένος μέσα από τις "συλλογικότητες και τα κινήματα" , τέτοιες αντιρρήσεις για την εγκατάσταση προσφύγων στον δήμο σας;;; Λέτε " δεν μας ενημέρωσαν", γιατί; θα λέγατε "όχι"; Οι πρόσφυγες δεν είναι "πάντα καλοδεχούμενοι";
 Κανονικά θα έπρεπε μόνος σας να το ζητήσετε και να απαιτήσετε να έρθουν και μερικές χιλιάδες μεταναστών για να μας δείξετε και έμπρακτα τον αγώνα σας "ενάντια στον ρατσισμό".


«Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα»

Ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι επίκειται δημιουργία κέντρου / στρατοπέδου μετεγκατάστασης / κράτησης προσφύγων στο Σχιστό» και εξέφρασε μια σειρά ερωτημάτων: «Πώς είναι δυνατό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση χωρίς καμιά απολύτως διαβούλευση / ενημέρωση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Πώς είναι δυνατόν να μην έχει γίνει συζήτηση με τους δήμους της περιοχής για την επίτευξη ανθρώπινης μεταχείρισης των προσφύγων; Πώς γίνεται να έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την ανακοίνωση της απόφασης και να μην έχει δεήσει κανένας “αρμόδιος” να μας ενημερώσει για το τι πρόκειται να συμβεί σε περιοχή κοντά στην πόλη μας;»

Ο κ. Βρεττάκος επεσήμανε ακόμη: «Είναι γνωστό ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, επειδή είναι πόλεις της προσφυγιάς, έχουν επιδείξει και εξακολουθούν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των προσφύγων. Είναι επίσης γνωστό ότι η δημοτική αρχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δίνει συνεχείς μάχες ενάντια στον ρατσισμό και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είμαστε απολύτως πρόθυμοι να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί στη φιλοξενία των προσφύγων. Δεν πρόκειται όμως να δεχτούμε να γίνει στην περιοχή μας ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή ένα γκέτο, πολύ περισσότερο αν αυτό θα είναι υπό στρατιωτικό έλεγχο. Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου