Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Εγκατάλειψη και αδιαφορία για τους τάφους των Σαλαμινομάχων στην Αίγινα.


Το ξέρατε ότι στην Αίγινα υπάρχουν τάφοι Σαλαμινομάχων; Και πώς να το ξέρετε αφού δεν το γνωρίζουν καν οι περισσότεροι αιγινήτες και οι "υπεύθυνοι" κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει άγνωστη η περιοχή...(ούτε οι τουριστικοί οδηγοί αναφέρουν την περιοχή)

Μόλις 4 χλμ από το λιμάνι ,...



στον δρόμο προς την Σουβάλα, μια μικρή πινακίδα στην άκρη του δρόμου ενημερώνει ότι στην περιοχή υπάρχει "αρχαιολογικός χώρος".

Στις φωτογραφίες ,από τον Αύγουστο του 2015, οι τάφοι φαίνονται σε αρκετά καλή κατάσταση αφού μόνο ...λίγα σκουπίδια και μερικά...κουφάρια ζώων βρίσκονται μέσα. Και αυτό γιατί λίγους μήνες πριν κάποιος σύλλογος του νησιού εθελοντικά καθάρισε τα σκουπίδια.
Βεβαίως στην Αίγινα υπάρχουν σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία (Κολώνα,ναός Αφαίας) αλλά λίγο περισσότερη τιμή σε κάποιους που έδωσαν την ζωή τους σε μια ναυμαχία που άλλαξε την τύχη της Ευρώπης δεν θα έβλαπτε.

(Για όσους τυχόν υποστηρίζουν πώς δεν έχει επιβεβαιωθεί 100% ότι πρόκειται για τάφους Σαλαμινομάχων, δύο απαντήσεις:



α) Ακόμη και αν δεν είναι Σαλαμινομάχοι κάποιοι σημαντικοί είχαν ταφεί εκεί.

Κάποιον λόγο θα είχαν και οι δημιουργοί αυτών των τάφων που αντί να θάψουν τους νεκρούς λίγα μέτρα πιο νότια προτίμησαν να τους σκαλίσουν πάνω στον σκληρό βράχο δίπλα στην θάλασσα ...


β) Οι Άγγλοι κατάφεραν να καταγραφεί ως Πολιτιστικό Μνημείο η ...διάβαση που φωτογραφήθηκαν οι Beatles. Και μάλιστα , επειδή έγιναν κάποιες αλλαγές στην περιοχή, δεν πρόκειται για την ίδια διάβαση αλλά μια άλλη που κατασκευάστηκε μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω ...)

Σημ: O κ. Καμμένος αν θέλει πραγματικά να τιμήσει την ναυμαχία της Σαλαμίνας , αντί να υποκλίνεται στα βότσαλα, ας δώσει μια εντολή να αναδειχτεί και αξιοποιηθεί η περιοχή.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου