Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Βανδαλισμός: Μαύρο γκράφιτι καλύπτει όλο το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου [εικόνες]

Ένα μαύρο γράφιτι «στοιχειώνει» εδώ και λίγες ημέρες το Πολυτεχνείο, σε όλο το μήκος του, επί της οδού Στουρνάρη. Δεν πρόκειται για μια τμηματική ζωγραφιά, αλλά για ένα συνεχιζόμενο μαύρο σχέδιο που καλύπτει σαν μουσαμάς το ιστορικό κτίριο.

«Είναι έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο», είπε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στο δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας, ο οποίος, όμως, αρνήθηκε να καταδικάσει το βανδαλισμό του κτιρίου. «Eχω πολλά να καταδικάσω και δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη λογική. Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια». 

«Δεν έχω φύλακες. Από τους 40 έχουν μείνει οι τρεις. Εχουμε πάρει ελάχιστους επιπλέον και τι δεν ακούσαμε γι’ αυτό. Οσους έχουμε, φυλάνε τον εσωτερικό χώρο. Δεν έχουν οπτική επαφή με το τι συμβαίνει εξωτερικά. Το είδα κι εγώ αυτό που συνέβη, αλλά τι θέλετε να κάνω; Να βάλουμε χρήματα και μετά να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη ΔΕΗ; Προσπαθώ να θέσω προτεραιότητες. Οπότε, θα μπορούσα να καταδικάσω αυτό που έγινε, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ να το κάνω» κατέληξε ο κ. Γκιόλιας.
Το γκράφιτι είναι τόσο μεγάλης έκτασης που θεωρείται σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί και σοκάρει με την αποκρουστική αισθητική του αφού τοποθετήθηκε σε ιστορικό κτίριο.

Σχ. kolot: Τουλάχιστον γελοία η απάντηση του πρύτανη (Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια) , 
γέμισαν με γκράφιτι όλο το κτήριο χωρίς την άδειά του και αυτός φοβάται να πάρει θέση μήπως και δυσαρεστήσει κάποιους...

Αλήθεια χρειάζονται πολλοί φύλακες για να αντιληφθούν κάτι που χρειάζεται πολλές ώρες ,αν όχι ημέρες για να γίνει;;;Πηγή: Βανδαλισμός: Μαύρο γκράφιτι καλύπτει όλο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/194941/vandalismos-mayro-gkrafiti-kalyptei-olo-istoriko-ktirio-toy-polytehneioy-eikones#ixzz3Tgbz94yS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου