Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Διεθνής επιτροπή: "Οι ισλαμιστές βιάζουν και σφάζουν παιδιά χωρίς έλεος"

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πουλάνε παιδιά που έχουν απαγάγει στο Ιράκ ως "σκλάβους του σεξ", σκοτώνουν πολλούς νέους σταυρώνοντάς τους ή θάβοντάς τους ζωντανούς, κατήγγειλε  η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών.
 
Νεαρά αγόρια κάτω των 18 ετών χρησιμοποιούνται επίσης ολοένα και περισσότερο ως βομβιστές αυτοκτονίας, ως πληροφοριοδότες ή ανθρώπινες ασπίδες για να "προστατεύσουν" εγκαταστάσεις του IS από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού.
 
"Πραγματικά, ανησυχούμε βαθιά για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες αυτών των παιδιών, ιδίως εκείνων που προέρχονται από μειονότητες και όχι μόνο", τόνισε η Ρενάτε Γουίντερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Το πρόβλημα είναι τεράστιο", πρόσθεσε.
 
Θύματα των τζιχαντιστών πέφτουν αδιακρίτως παιδιά της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι, παιδιά από χριστιανικές κοινότητες αλλά ακόμη και ανήλικοι σιίτες και σουνίτες. "Είχαμε αναφορές ότι παιδιά, ιδίως παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιο διανοητικό πρόβλημα, χρησιμοποιήθηκαν ως βομβιστές αυτοκτονίας, πιθανότατα χωρίς ούτε καν να καταλαβαίνουν τι έκαναν. Ένα βίντεο (που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο) έδειχνε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, περίπου οκτώ ετών ή και μικρότερα, να εκπαιδεύονται για να γίνουν στρατιώτες", είπε η Γουίντερ.
 
Η Επιτροπή έκανε λόγο για "συστηματικές εκτελέσεις παιδιών που ανήκουν σε θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες από το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, πολλές περιπτώσεις μαζικής εκτέλεσης αγοριών αλλά και αναφορές για αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις παιδιών ή ακόμη και παιδιά που τα έθαψαν ζωντανά".
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου