Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Φοιτητές στην Αγγλία διοργανώνουν τουρνουά ποδοσφαίρου για να αγοράσουν ιατρικό εξοπλισμό για ελληνικά ιδρύματα

'Ελληνες και Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο Λιντς μαζεύουν χρήματα για την ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός»...






Με το ποδόσφαιρο μπορείς να αποκτήσεις χρήμα και δόξα. Σε ξεχωριστές περιπτώσεις, ωστόσο, μπορείς να αποκτήσεις ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα για να τα προσφέρεις σε ελληνικά ιδρύματα! Αυτόν τον ιδιαίτερο στόχο φιλοδοξεί να πετύχει το ποδοσφαιρικό τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο Λιντς της Αγγλίας από Έλληνες και Κύπριους φοιτητές.

Πρόκειται για το «PoWEr Charity Challenge», που θα διοργανώσουν την Κυριακή, 8 Μαρτίου, οι φοιτητές που σπουδάζουν στο Λιντς για την ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός».

Είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται παρόμοια εκδήλωση, με τις δύο προηγούμενες να συγκεντρώνονται χρήματα για την αγορά πετρελαίου ώστε να ζεσταθούν παιδιά που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία.

Φιλοδοξία είναι περισσότερες από 56 ομάδες αγοριών, αλλά και -για πρώτη φορά- πάνω από 8 ομάδες γυναικών, να «ριχτούν» σε δέκα γήπεδα ποδοσφαίρου στο Λιντς και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο χορτάρι, καθώς για κάθε γκολ που θα πετυχαίνουν, εταιρείες θα προσφέρουν σε ελληνικά ιδρύματα ένα κιλό ή μία συσκευασία αγαθών. Έτσι, όσο μεγαλύτερο θα είναι το σκορ των αγώνων τόσο περισσότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα μοιραστούν μέσω του «Δεσμού».

«Είναι η τρίτη χρονιά λειτουργίας του PoWEr και μέχρι τώρα, με τις εκδηλώσεις μας βοηθήσαμε αρκετούς συνανθρώπους μας στην Ελλάδα. Πλέον, ο κόσμος μας ξέρει και μας εμπιστεύεται και θέλει να προσφέρει. Είμαστε η μοναδική εθελοντική κοινότητα της Αγγλίας, που στόχο έχει να διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τη στήριξη ατόμων που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Φέτος, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα και να αγοράσουμε ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα και να τα προσφέρουμε σε ιδρύματα που τους είναι απαραίτητα, ενώ εταιρείες θα προσφέρουν μία συσκευασία ή ένα κιλό από είδη πρώτης ανάγκης για κάθε γκολ που θα σημειώνεται στο τουρνουά» δήλωσε Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, μέλος του Δεσμού και της εθελοντικής κοινότητας «PoWEr».

Εκτός, όμως, από το ποδοσφαιρικό τουρνουά, στο οποίο οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν θα πληρώσουν ένα συμβολικό ποσό, με στόχο να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αγορά του ιατρικού εξοπλισμού, θα πραγματοποιηθούν πολλοί διαγωνισμοί και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους όπως «Βρες το Δοκάρι!», ενώ το όλο τουρνουά θα πλαισιώνεται με ελληνικούς χορούς από την ελληνική και κυπριακή κοινότητα του Λιντς.

Θα προηγηθεί, στις 25 Φεβρουαρίου, στο Λιντς, ένα μίνι φεστιβάλ με ελληνικά συγκροτήματα, το «Greek Charity Tunes», και τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν επίσης για τον τελικό σκοπό.

Σημειώνεται πως η ομάδα «PoWEr» έχει 38 μέλη και περισσότερους από 170 εθελοντές από όλο τον κόσμο.

http://www.sofiatimes.com/index.php/ομογένεια/ομογένεια/ευρώπη/64-φοιτητές-στην-αγγλία-διοργανώνουν-τουρνουά-ποδοσφαίρου-για-να-αγοράσουν-ιατρικό-εξοπλισμό-για-ελληνικά-ιδρύματα.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου