Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Διαδίδουν ΨΕΜΑΤΑ ότι καταργείται η εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Δεν ξέρω τι θα κάνει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάντως με την εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο Λοβέρδος ,η εορτή των Τριών Ιεραρχών όχι μόνο ΔΕΝ καταργείται αλλά αντίθετα, όλως περιέργως, αναβαθμίζεται και περιφρουρείται...

Το ΨΕΜΑ φυσικά ξεκίνησε από το διαδίκτυο...

 
...και θύμα της παραπληροφόρησης είχε πέσει και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Το καλοκαίρι από τον ιερό Ναό Καλλιθέας Θεσσαλονίκης δήλωσε:
 
"Τελευταία καταργήσαμε την εορτή των Τριών Ιεραρχών....του Μεγάλου Βασιλείου, του Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου του θεολόγου. Να μην πάνε τα παιδιά. δεν χρειάζεται. Καταργείται η αργία και συγχρόνως αν θέλουν να πάνε ας πάνε μόνοι τους στην εκκλησία. Πάει η εορτή."

Αυτό που καταργήθηκε είναι η αργία ,δηλαδή να κάθονται οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί σπίτια τους και να πηγαίνει αντιπροσωπία του σχολείου στην εκκλησία.

Αντίθετα με την νέα εγκύκλιο καθιερώνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ παρουσία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και ακολουθεί ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ στο σχολείο:
 

"Για το σχολικό έτος 2014-15 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα".


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου