Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Στην Μ.Βρετανία φοβούνται να δείξουν το σκίτσο με τον Μωάμεθ...

Την έντονη αμηχανία της παρουσιάστριας του βρετανικού δικτύου Sky News προκάλεσε η απόπειρα μιας καλεσμένης να δείξει στο τηλεοπτικό κοινό το εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo,...


 το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη με σκίτσο του Μωάμεθ.

Το πρώτο τεύχος του γαλλικού περιοδικού μετά το αιματοκύλισμα της περασμένης εβδομάδας, αν και έγινε ανάρπαστο από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του με αποτέλεσμα να ξανατυπωθεί με τιράζ - μαμούθ πέντε εκατομμυρίων τευχών, αποτελεί θέμα -ταμπού στη Μ. Βρετανία με τα περισσότερα μέσα να έχουν αποφασίσει να μην το αναδημοσιεύουν. Κι αυτό διότι στο εξώφυλλό του εικονίζεται ο προφήτης Μωάμεθ να κρατά ένα πανό δηλώνοντας «είμαι Σαρλί» ενώ επάνω αναγράφεται η φράση «Όλα συγχωρούνται».

Ωστόσο το θέμα, όπως είναι λογικό, απασχολεί έντονα τα βρετανικά μέσα γι' αυτό και στο δελτίο ειδήσεων του Sky News η παρουσιάστρια Dharshini David είχε προσκαλέσει τη συνεργάτιδα του περιοδικού Caroline Fourest να συζητήσουν μέσω link το θέμα της επανέκδοσης του περιοδικού.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Fourest αναφέρει πόσο «λυπηρό» είναι για τη Βρετανία το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι της «προδίδουν την έννοια της δημοσιογραφίας θεωρώντας ότι οι τηλεθεατές δεν είναι αρκετά ώριμοι για να αποφασίσουν αν ένα σκίτσο είναι προσβλητικό ή όχι, καθώς ποτέ δεν το δείχνετε».

«Είναι εντελώς τρελό το να μην μπορείς να δείξεις στη Μ. Βρετανία ένα απλό σκίτσο όπως αυτό», πρόσθεσε η γυναίκα προσπαθώντας να δείξει το εξώφυλλο του περιοδικού προτού απομακρυνθεί η κάμερα και το κανάλι διακόψει τη σύνδεση με την παρουσιάστρια να σπεύδει να απολογηθεί.

«Στο SkyNews έχουμε επιλέξει να μην δείξουμε αυτό το εξώφυλλο, επομένως θα το εκτιμούσαμε, Καρολίν, να μην το δείξεις», είπε η David. «Ζητώ συγγνώμη από τους τηλεθεατές που ενδεχομένως να προσβλήθηκαν από αυτό», έσπευσε να προσθέσει.

Ακολουθεί το βίντεο με το στιγμιότυπο.


 





http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64124415

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου