Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Έφτιαχναν ομάδες ...χόκεϊ για να παίρνουν επιπλέον μόρια στις εξετάσεις για Α.Ε.Ι.

Πώς, η φάμπρικα που στήθηκε στην περιοχή της Αργολίδας και κατέληξε κάθε χωριό να έχει και μία ομάδα χόκεϊ βελτίωνε τα μόρια των μαθητών και την εισαγωγή σε υψηλόβαθμο ΑΕΙ . 

Χωριό με 182 κατοίκους είχε ομάδα χόκεϊ χόρτου!


 Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" για την φάμπρικα των ομάδων χόκεϊ χόρτου. 

Στην Στέρνα Αργολίδας που είναι ένας οικισμός σε υψόμετρο 180 μ. κοντά στο χωριό Λυρκεία και στην απογραφή του 2001 βρέθηκε να έχει182 κατοίκους, παρότι μικρός οικισμός, είχε κι ομάδα χόκεϊ επί χόρτου!
Βέβαια μπορεί τα τεκταινόμενα πρωταθλήματα χόκεϊ στα οποία μετέχουν οι πρωταθλητές του Άργους και της ευρύτερης περιοχής να δίνουν λαβή για σκωπτικά σχόλια, όμως πίσω από την πληθώρα αθλητικών σωματείων σε παράξενα αθλήματα σε όλη τη χώρα, κρύβεται η επιχείρηση που έχουν στήσει κάποιοι με στόχο να πριμοδοτούνται οι "πρωταθλητές" μαθητές με επιπλέον μόρια στις εξετάσεις. Και να βελτιώνουν την σχολή εισαγωγής τελικά.

Όπως αναφέρει ειδικότερα η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανού, "ανακαλείται η ειδική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ".
 
Ποια είναι όμως η επίσημη δικαιολογία για την ανάκληση; Ο υφυπουργός Αθλητισμού που εκλέγεται με τη ΝΔ στο νομό Αργολίδας, επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν συμπληρώνονταν ο απαιτούμενος αριθμός σωματείων. Για τη σύσταση μιας ομοσπονδίας απαιτούνται 20 σωματεία, εκ των οποίων πρέπει να είναι ενεργά τουλάχιστον τα 15. Ακριβώς όπως συνέβη και με άλλες ομοσπονδίες για τις οποίες υπάρχει σφραγίδα τους και κάποιοι επιτήδειοι που διεκδικούσαν και έπαιρναν τις κρατικές επιχορηγήσεις.
 
Βέβαια για την κατάργηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο μικρός αριθμός των ενεργών σωματείων μάλλον είναι απλώς η επίσημη δικαιολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδριανός αναμένεται να τοποθετηθεί επί τους θέματος, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας. Ενδεικτικά, στο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2009-2010 είχαν δηλωθεί 12 ομάδες χόκεϊ. Από το 2010, ενημερώθηκε και η επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, όλες αυτές οι Ομοσπονδίες, είναι μάλλον ανύπαρκτες, υπήρχαν στα χαρτιά και κανείς μαθητής δεν συμμετείχε.
Αντίθετα, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη σφραγίδα της Ομοσπονδίας, υποστήριζαν ότι έφτιαχναν πρωταθλήματα διαφόρων κατηγοριών. Οι δε μαθητές, όταν έφταναν στην Γ ' Λυκείου, κάνοντας χρήση της σχετικής διάταξης, ακριβώς λόγω της επίδοσής τους στο χόκεϊ, μοριοδοτούνταν επιπλέον στις πανελλαδικές και βελτίωναν την τελική κατάταξη στον πίνακα υποψηφίων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η εγγραφή στα εν λόγω σωματεία κόστιζε περί τα 800 ευρώ.
Για τους λόγους αυτούς, φέρεται να κατάργησε την ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϊ ο κ. Ανδριανος, την ίδια στιγμή που οι σχετικές καταγγελίες έφτασαν και στα αυτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ραιντζής διέταξε έρευνα, ενώ η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.


:http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου