Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στην Δανία... σκέφτονται να απαγορεύσουν την ... κτηνοβασία!!!!

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας και της Νορβηγίας, η Δανία… σκέφτεται να απαγορεύσει την κτηνοβασία,




σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας της χώρας.

«Αποφάσισα πως πρέπει να απαγορεύσουμε τη σεξουαλική επαφή με ζώα. Αυτό προκύπτει για πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για επίθεση εναντίον των ζώων», υποστηρίζει ο υπουργός Νταν Γιόργκενσεν στην εφημερίδα της χώρας, Ekstra Bladet.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ένας από τους παράγοντες που τον ώθησε στην απόφαση αυτή ήταν ότι η είδηση της κτηνοβασίας καταστρέφει την εικόνα της Δανίας, καθώς η νομοθεσία επιτρέπει τη σεξουαλική επαφή ανθρώπου με ζώα.

«Σε κάθε περίπτωση και χωρίς αμφιβολία πρόκειται και για όφελος για τα ζώα, καθώς φυσικά δεν μπορούν να πουν όχι. Επομένως, πρέπει να απαγορευτεί (η κτηνοβασία», πρόσθεσε ο Γιόργκενσεν.

Όλα αυτά τη στιγμή, που σύμφωνα με δημοσκόπηση το 60% του πληθυσμού της Δανίας υποστηρίζουν την ποινικοποίηση της κτηνοβασίας, ενώ ο ανάλογος νόμος αναμένεται να θεσπιστεί το 2015.

Συγκλονιστικό είναι το γεγονός πως η Δανία αποτελεί προορισμό για σεξουαλικό τουρισμό ανθρώπων που ενδιαφέρονται για επαφές με ζώα, ενώ τα τελευταία χρόνια η διεθνής κοινότητα εστιάζει στα κενά της νομοθεσίας γύρω από την προστασία των ζώων.

«Δε νομίζω ότι η δανέζικη κυβέρνηση κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα ζώα. Πρέπει να κάνουν κάτι», δήλωσε η Καρολίν Λούντστρομ, ακτιβίστρια από τη Δανία για τα δικαιώματα των ζώων στο περιοδικό Vice προ μηνών.

Η κτηνοβασία απαγορεύτηκε στη Γερμανία το 2012 με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ να υποστηρίζει πως κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τα ζώα για την προσωπική σεξουαλική δραστηριότητά του ή να επιτρέπει σε τρίτους να τα χρησιμοποιούν για αυτό το σκοπό, καθώς τα αναγκάζουν σε ανάρμοστες συμπεριφορές.

(για να πω την αλήθεια ήμουν επιφυλακτικός για το πόσο αληθεύει το δημοσίευμα -στο ΘΕΜΑ το είδα- αλλά η αρχική πηγή φαίνεται πώς είναι εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου