Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Γκάφα της Αρχιεπισκοπής: Δεν ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος στον Αγ.Διονύσιο (Βίντεο)


Εντονες διαμαρτυρίες από πιστούς- Αναγκάστηκε ο κόσμος και πήρε μόνος του την πρωτοβουλία και έψαλλε τον Εθνικό Υμνο!
Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια,...


 όπως καταγγέλουν κάτοικοι της ΑΘήνας στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ δεν ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος μετά το τέλος της Λιτανείας της Αγίας Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου που έγινε στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα παρουσία πλήθους πιστών και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου, της αντιπεραφερειάρχη Αττικής αλλά με την απουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.
Μετά το τέλος της Λιτανείας ακούστηκε από το πλήθος των πιστών ΄΄ Τον Εθνικό Υμνο .......' ' οι Ιερείς και με επικεφαλείς τους Ιεράρχες και τους πολιτικούς άρχισαν  να αποχωρούν προς το εσωτερικό του Ναού του Αγίου Διονυσίου.
Η Συγκινητική στιγμή : Οι δεκάδες πολίτες που ακολούθησαν την πόμπη άρχισαν μόνοι τους να απαγγέλουν τον Εθνικό Ύμνο,  όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο .Η εκδήλωση της Λιτανείας συνδιοργανώθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Δήμο της Αθήνας.
Ποιοί είναι εκείνοι οι κύκλοι που δρουν και μέσα στην Αρχιεπισκοπή που καταργούν άρον άρον οτιδήποτε εθνικό απέμεινε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις;

Μάλιστα από ορισμένους πιστούς ακούστηκε ΄΄ Μασώνοι και στην εκκλησία...΄΄ Δεν υιοθετούμε βέβαια αυτή την φράση  και την καταδικάζουμε αλλά μας προβλημάτισε εντονότατα η απόφαση αυτή.Τελευταίες πληροφορίες που έφθασαν στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ λένε ότι ενώ ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής  είπε στον τελετάρχη του δήμου  να πούνε τον Εθνικό Υμνο εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι της Εκκλησίας και ότι δεν προβλέπεται σύμφωνα με το Πρωτόκολο να ακουστεί ο Εθνικός Υμνος. Και τα περασμένα χρόνια τότε πως απαγγέλθηκε;
Όμως η εκδήλωση ήταν της Εκκλησίας και όχι του δήμου!
Ευτυχώς μετά από προτροπές πιστών ο πρώην πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής π. Θωμάς Συνοδινός είπε' '' ας τον πούμε εμείς ...΄΄

Αντιθέτως ο νυν πρωτοσύγκελος,αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης , απαξιωτικός με τον κόσμο και τους δημοσιογράφους με ένα ύφος εκατό καρδιναλίων που μόνο σε ταπεινό διακονητή του Χριστού δεν παρέπεμπε, απάντησε χαμηλόφωνα στις επίμονες ερωτήσεις πιστών και του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ αναφορικά με το ποιος πήρε αυτή την απόφαση, '' ο δήμος ... ο δήμος΄΄, είπε ενοχοποιητικά! 
Δυστυχώς πρόκειται περί εμπαιγμού από την επίσημη φωνή του Αρχιεπισκόπου να μας λέει "ο δήμος" όταν πρόκειται για την πανήγυρι του Πολιούχου της Αθήνας .
Ο Δήμος ακολουθεί το πρόγραμμα της Αρχιεπισκοπής, απλά συνδιοργανώνει αλλά δεν αποφασίζει.
 


Του Γιώργου Θεοχάρη

http://www.agioritikovima.gr/news1/item/44442-γκάφα-της-αρχιεπισκοπής-δεν-ακούστηκε-ο-εθνικός-υμνος-στον-αγ-διονύσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου